string(9) "claudebot"

Garcia ontbreekt tegen Roda JC.

Vrijdag 26 november 2010 om 14:35

Gonzalo Garcia zal zaterdag niet afreizen naar Kerkrade voor het uitduel met Roda JC. De aanvallende middenvelder kampt met een blessure aan het bovenbeen.

In vergelijking met het afgelopen thuisduel met Feyenoord verschilt de selectie op één positie. Middenvelder Petter Andersson ontbrak door ziekte en sluit weer aan. Koen van de Laak kampte in de rust van het duel met knieklachten, maar is inmiddels weer helemaal fit. Nicklas Pedersen behoort nog niet bij de selectie. Het is de bedoeling dat de Deen maandag negentig minuten zal spelen in de Beloften en daarna weer volledig aansluit bij de eerste selectie.
Trainer Pieter Huistra kon tot vrijdag goed trainen met zijn groep: “Vandaag moesten we wat improviseren omdat er sneeuw op het veld lag. De warming-up was zoals gepland en daarna hebben we wat aangepast. We hebben onze energie gespaard voor de wedstrijd van morgen (zaterdag – red.). De afgelopen dagen hebben we goed en hard kunnen trainen. Na het goede resultaat tegen Feyenoord heeft de ploeg veel zelfvertrouwen.”
Huistra bekeek zelf de wedstrijd die Roda JC afgelopen weekend speelde tegen De Graafschap. “De wedstrijd Roda-Utrecht van afgelopen woensdag hebben we ook uitgebreid geanalyseerd. Zij zijn goed aan de competitie begonnen en doen bovenin mee. Het is nog even afwachten wie aan hun kant precies allemaal spelen. Duidelijk is dat het een bewegelijke ploeg is.”
“Tot dusver hebben we wisselend gepresteerd in duels op vreemde bodem. We hebben een paar gewonnen, een paar goed gespeeld, punten gesprokkeld, maar ook wedstrijden weggegeven. Wij zullen dus goed geconcentreerd moeten blijven en nu in een uitwedstrijd eens een uitschieter omhoog maken.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus