string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Finale hoogtepunt van het seizoen.

Dinsdag 26 mei 2009 om 15:07

In de 233ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer vooruit op de finale van de play-offs en Eurovoetbal en meldt hij de verjaardag van Groby.

“We hebben er vorige week donderdag geen misverstand over laten bestaan wie het meeste recht heeft de finale van de play-offs te spelen. In een sterk optreden in een zeer sfeervolle Euroborg werd FC Utrecht met duidelijke 4-0 cijfers geklopt. Dat geeft vertrouwen voor de finale, maar tegenstander NAC Breda is een lastig te bespelen ploeg gebleken. De finale van de play-offs moet het hoogtepunt van het seizoen worden en we kijken uit naar de ongetwijfeld boeiende confrontaties.”

Kaartverkoop
“We starten donderdagavond om 20.00 uur in Breda. Zondag 31 mei, op Eerste Pinksterdag, volgt de return in Euroborg. De aftrap voor dat duel staat gepland om 12.30 uur. Seizoenkaarthouders kunnen tot en met vandaag (dinsdag – red.) hun eigen plek reserveren. Vanaf morgen (woensdag – red.) start de vrije verkoop voor de overgebleven kaarten in Euroborg. Alle informatie over de kaartverkoop voor de finale van de play-offs is op deze website te vinden.”

“Gisteren (maandag – red.) heeft de KNVB een eventuele derde beslissende wedstrijd van de finale vastgesteld op dinsdag 2 juni, aftrap 20.00 uur. Dat duel zal in Euroborg worden gespeeld als FC Groningen en NAC Breda ieder een wedstrijd winnen of als beide ontmoetingen op donderdag en zondag in een gelijkspel eindigen. Wij hebben in dat geval het thuisvoordeel omdat wij van alle deelnemende clubs aan de play-offs als hoogste zijn geëindigd in de reguliere competitie.”

Internationals
“Hoewel een eventueel beslissingsduel snel volgt op de wedstrijd van zondag, zijn wij tevreden met het besluit van de KNVB om de wedstrijd op dinsdag 2 juni te laten spelen. In dat geval kunnen wij namelijk beschikken over een aantal internationals, die zich direct na de wedstrijd dienen te melden bij hun nationale teams. Marcus Berg, Andreas Granqvist en Fredrik Stenman zitten in de voorlopige selectie van Zweden, Evgeniy Levchenko is opgeroepen voor twee WK-kwalificatieduels van Oekraïne en Tom Hiariej moet zich vervoegen bij het Nederlands Beloftenelftal dat deelneemt aan het vermaarde internationale jeugdtoernooi van Toulon.”

Vrijgave gevraagd
“Ons is eveneens om de vrijgave gevraagd van Oluwafemi Ajilore, Sepp De Roover en Tim Matavz, maar zowel Nigeria, België als Slovenië spelen oefenwedstrijden die niet op de vooraf vastgestelde internationale speelkalender zijn gemeld en wij hebben de betreffende voetbalbonden laten weten dat wij de spelers in Groningen houden.”

“Een andere speler, Nicklas Pedersen, is uit Groningen naar Denemarken vertrokken. De spits kampt nog altijd met een blessure en hij krijgt nu de tijd om in zijn eigen land in alle rust te herstellen. Hij keert aan het begin van het nieuwe seizoen eerder terug in Euroborg om fit aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen.”

Verschoven
“In verband met de te spelen play-off finale is de verkoop van seizoenkaarten aan belangstellenden op de reservelijst een week verschoven. Aanvankelijk zouden we daarmee op dinsdag 2 juni van start gaan, maar organisatorisch is dit in deze periode onhaalbaar en beginnen we met die verkoop op maandag 8 juni.”

“De play-offwedstrijd van zondag valt samen met Eurovoetbal. Hoewel wij dit vervelend vinden voor alle voetballiefhebbers, die bij beide evenementen aanwezig hadden willen zijn, is aan het speelschema van de play-offs niets meer te veranderen. Eurovoetbal start vrijdag in Euroborg met drie wedstrijden. Om 18.30 uur trappen Schalke 04 en Ajax af, om 19.45 uur gevolgd door FC Groningen tegen Hamburger SV. De laatste wedstrijd tussen RSC Anderlecht en FC Twente begint om 21.00 uur.”

Groot feest
“Vrijdag is het sowieso groot feest in Euroborg. Dan viert mascotte Groby namelijk zijn verjaardag tijdens de openingsavond van het Eurovoetbaltoernooi. Alle leden van de FC Groningen Junior Club, die vier jaar of ouder zijn, kunnen twee gratis kaartjes bestellen voor dit evenement. Tussen de eerste twee wedstrijden in treedt Kevin Paré op, speciaal voor Groby en de Junior Clubleden. Kinderen die hierbij aanwezig willen zijn, kunnen kijken op www.fcgroningenjuniorclub.nl”

“Vrijdag is tevens de slotactiviteit van de Hattrick’s Club en de ABN AMRO Business Corner. Na de algemene ledenvergadering zullen businessclub-voorzitter Winfryd de Haan en ondergetekende het woord richten tot de sponsors. Na het buffet zullen de relaties aanwezig zijn bij de openingsavond van Eurovoetbal.”

Rinus Michels Award
“Afgelopen zaterdag was de uitreiking van de Rinus Michels Award in Tilburg. Deze onderscheiding is een stimuleringsprijs voor jeugdopleidingen van betaalde clubs en amateurverenigingen. FC Groningen was hiervoor samen met AZ en Sparta Rotterdam genomineerd, vanwege hun vernieuwende aanpak bij het opleiden van hun talenten. Hoofd Opleiding Richard Grootscholten van Sparta en zijn kader hebben op dit gebied volgens hun collega’s het afgelopen seizoen de beste prestatie geleverd. Het feit dat FC Groningen voor het tweede achtereenvolgende jaar was genomineerd, is een compliment en een felicitatie aan alle medewerkers. Wellicht is volgend jaar drie keer scheepsrecht.”

“Tijdens diezelfde bijeenkomst in Tilburg is Henk de Jong uitgeroepen tot Amateurcoach van het Jaar. De voormalige assistent-trainer van Ron Jans en coach van Jong FC Groningen is met zijn club Harkemase Boys kampioen geworden en strijdt nog om de algehele landstitel bij de amateurs. Vanaf deze plaats feliciteren wij hem met zijn uitverkiezing.”

Play-offs
“Vanmorgen (dinsdag – red.) was er in Utrecht een bijeenkomst van de Eredivisieclubs. Op de agenda stond onder meer een evaluatie van de play-offs en de voortgang van de voetbalzender Eredivisie Live.”

“Vanavond (dinsdag – red.) is de eerste bijeenkomst met de Klankbordgroep. Dit nieuwe adviesorgaan zal gevraagd en ongevraagd signalen, die leven onder het publiek, doorsluizen en ten minste drie keer per seizoen in overleg treden met directie en management van FC Groningen. Over en weer zal er kennis worden gemaakt, nu de samenstelling ervan bekend is, en zullen we bespreken hoe de Klankbordgroep het beste kan functioneren om goed tot haar recht te komen. De groep bestaat uit een vertegenwoordiger van de Noord-, Oost- en Zuidtribune, twee afgevaardigden van de Supportersvereniging, een vertegenwoordiger van de Rolly Side en één van de Z-Side.”

Lezingen
“Ondergetekende heeft deze week drie lezingen. Morgen (woensdag – red.) bij een bijeenkomst van de managers DSW Stadspark en vrijdagmiddag bij een door ABN AMRO georganiseerde activiteit van de Junior Kamer Nederland, een netwerk voor ondernemende mensen tot 40 jaar, en voor sponsor accon avm adviseurs en accountants.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard