FC wint in Roden van Volendam.

Woensdag 27 juli 2011 om 22:52

FC Groningen heeft woensdagvond in Roden met 3-0 gewonnen van FC Volendam. Bij rust was de stand 1-0 door een treffer van Nicklas Pedersen. Leandro Bacuna en Tim Matavz maakten na rust 2-0 en 3-0.

Na de nederlaag van zondagmiddag in Euroborg tegen het Duitse Hamburger SV was het voor FC Groningen in Roden zaak vooral de verdedigende leerpunten aan te pakken. Met FC Volendam als tegenstander, dat tot dusver vrijwel uitsluitend tegen amateurclubs oefende, kwam dat er in de eerste helft aardig uit. In balbezit was het voor de rust echter nog niet heel hoogstaand. Veel slordigheden zorgden ervoor dat geen van beide ploegen veel kansen wisten te creëren.
Groningen had wel een flink overwicht en kreeg de beste mogelijkheden, zoals een kopkans voor Leandro Bacuna uit een voorzet van aanvoerder Dusan Tadic en een vrije trap van Danny Holla. In de 41ste minuut ging een verdedigende misser – tot zichtbare ergernis van trainer Gert Kruys – bij FC Volendam vooraf aan de openingstreffer. Een verdediger raakte een bal totaal verkeerd bij het uitverdedigen en zo was het voor Nicklas Pedersen een koud kunstje om de bal in het doel te schuiven: 1-0. Juichen deed hij door die aanleiding dan ook ingetogen.
Op dat moment had trainer Pieter Huistra overigens al een keer moeten wisselen. Johan Kappelhof, die als linksback aan de wedstrijd begon, moest geblesseerd afhaken en werd vervangen door Shkodran Metaj die afgelopen weekend nog op proef meespeelde bij Willem II. Huistra kon voor deze wedstrijd overigens ook niet beschikken over de geblesseerden Emil Johansson, Koen van de Laak, Lorenzo Burnet, Petter Andersson, Virgil van Dijk en Thomas Enevoldsen.
In het eerste kwartier van de tweede helft begon FC Groningen steeds beter te draaien en waren er vele mooi en scherp aangespeelde aanvallen te zien. In de 55ste minuut rondde Leandro Bacuna een snelle aanval zelf af terwijl hij Tim Matavz in zijn linkerooghoek kon zien staan: 2-0. Vijf minuten later was het Tim Matavz die zelf de volgende treffer  listig binnenprikte: 3-0. Daarmee was het krachtsverschil tussen beide ploegen duidelijk.
In het laatste halfuur werden nog eens vijf wissels toegepast bij FC Groningen en lieten ook invallers Matias Jones, Suk Hyun-Jun, Maikel Kieftenbeld, Tim Keurntjes en Henk Bos zich nog nadrukkelijk zien. Ondanks mooie schotkansen voor Jones, Suk en Bacuna bleef de stand voor 1.850 toeschouwers ongewijzigd. Komende zondag sluit FC Groningen de oefenperiode af met een wedstrijd tegen RCD Mallorca. Dat duel begint om 14.30 uur bij Rolder Boys.
Van Loo; Hiariej, Ivens, Kwakman, Kappelhof (36’ Metaj); Holla (70’ Kieftenbeld), Sparv; Bacuna (86’ Bos), Pedersen (76’ Keurntjes), Tadic (61’ Jones); Matavz (70’ Suk).
Rest bank: Luciano, Bakker, Luis Pedro, Ben Moussa, Batbay.
Toeschouwers: 1.850
Scores: 41’ Pedersen 1-0; 55’ Bacuna 2-0, 60’ Matavz 3-0.
Scheidsrechter: Higler
Gele kaart: 44’ Bacuna