string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC verspeelt zwaarbevochten punt in slotfase.

Zaterdag 15 maart 2014 om 22:05

FC Groningen heeft zaterdagavond in Den Haag met 2-1 verloren van ADO. Na een rode kaart voor Eric Botteghin kwam Groningen op achterstand door een benutte strafschop. Richairo Zivkovic maakte in ondertal gelijk, maar in de slotfase scoorde Dion Malone de 2-1.

In de basisopstelling waren er enkele wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Feyenoord. Maikel Kieftenbeld keerde na een schorsing terug als controlerende middenvelder in plaats van Rasmus Lindgren. Yoëll van Nieff kwam in de ploeg voor Tom Hiariej. Voorin vervingen Richairo Zivkovic en Andraz Kirm op hun beurt Género Zeefuik en Filip Kostic, die voor het eerst dit seizoen niet in de basis startte.
In de zevende minuut van de wedstrijd schoot Lorenzo Burnet op aangeven van Zivkovic naast. Dion Malone was vervolgens de eerste die in het boekje van scheidsrechter Wiedemeijer werd genoteerd. Nick van der Velden kreeg een schotkans vanaf de linkerkant en na ongeveer een halfuur spelen werd Zivkovic ten val gebracht binnen de zestien. De arbiter zag er geen overtreding in, net als even later toen Alberg met een handsbal binnen het strafschopgebied een hoekschop veroorzaakte. De laatste schotkans voor de pauze was voor Mitchell Schet, die over mikte.
Na de pauze begon Groningen goed. Nadat Yoëll van Nieff zijn zevende gele kaart van het seizoen en bijbehorende schorsing opliep, kreeg Zivkovic een grote kans nadat een schot van Van Nieff was gesmoord. Aan de overkant van het veld zat alles tegen wat maar tegen kon zitten voor FC Groningen. Eric Botteghin maakte overduidelijk bewust buiten de zestien meter een overtreding op de doorgebroken Alberg, maar zag tot zijn schrik niet alleen dat hij rood kreeg maar ook nog een strafschop tegen.
Nadat Marco Bizot op de bon was geslingerd benutte Roland Alberg het buitenkansje en werd het 1-0 voor de thuisclub. ADO Den Haag bleef zeer behoudend spelen, terwijl Groningen vol ging voor de gelijkmaker. Op aangeven van invaller Filip Kostic scoorde Richairo Zivkovic in de 78ste minuut de gelijkmaker. Even later kreeg Mitchell Schet een schotkans en bracht Marco Bizot redding. In de slotfase kreeg Groningen toch nog het deksel op de neus toen Alberg zijn collega Dion Malone in de diepte wegstuurde en 2-1 kon aantekenen.
Zo was FC Groningen in ondertal heel dicht bij een verdiend punt, maar ging ADO voor de tweede keer dit seizoen met de punten aan de haal. Komende zaterdag is Vitesse in Euroborg de volgende tegenstander. Het duel begint om 18.45 uur.
Opstelling FC Groningen
Bizot; Hateboer, Botteghin (61’ rood), Kappelhof, Burnet, Kieftenbeld, Chery, Van Nieff (91’ Zeefuik), Van der Velden (64’ Kostic), Zivkovic, Kirm (68’ Wijnaldum).
Rest bank: Van der Lei, Hiariej, Lindgren, Adorjan.
Opstelling ADO Den Haag
Coutinho, Zuiverloon, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers, Malone, Gehrt (84’ Kramer), Bakker, Schet (90’ Van Haaren), Van Duinen, Alberg.
Rest bank: Zwinkels, Kanon, Merencia, Buwalda, Cabral.
Toeschouwers: 10.000
Scores: 63’ Alberg (strafschop) 1-0, 78’ Zivkovic (Kostic) 1-1, 89’ Malone (Alberg) 2-1.
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Overige officials: De Vries, Dobre, Gerritsen
Rode kaart: 61’ Botteghin (neerhalen doorgebroken tegenstander)
Gele kaarten: 8’ Malone, 51’ Van Nieff, 62’ Bizot, 70’ Hateboer, 71’ Wormgoor, 85’ Schet, 95’ Burnet.

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard