FC verliest oefenduel van MC Alger: 0-1.

Dinsdag 06 januari 2015 om 16:59

FC Groningen heeft donderdagmiddag in Benidorm met 1-0 verloren van het Algerijnse MC Alger. Het tegendoelpunt viel vijf minuten voor de pauze. Komende vrijdag is KAA Gent de tweede tegenstander in Spanje.

In Benidorm kwamen in de eerste en tweede helft vrijwel volledig verschillende elftallen binnen de lijnen. In de beginopstelling kreeg spits Dino Islamovic enkele kansjes om de score te openen. Vijf minuten voor rust was het echter Mustapha Djalit die de Algerijnen op voorsprong zette.
Na de pauze was Michael de Leeuw namens FC Groningen het dichtst bij de gelijkmaker. Op aangeven van Danny Hoesen schoot de clubtopscorer tegen de paal. Er kwam echter geen verandering meer in de score en zo leed de FC een oefennederlaag. Doelman Sergio Padt en verdedigers Eric Botteghin en Johan Kappelhof kwamen niet in actie.
Komende vrijdagmiddag wordt de tweede oefenwedstrijd gespeeld. Het Belgische KAA Gent is dan de opponent. Er wordt dan om 15.00 uur afgetrapt in Oliva. Woensdag en donderdag staan er weer diverse trainingen op het programma aan de Spaanse Oostkust.
Van der Vlag; Payne, Hateboer, Van der Laan (46′ Baas), Burnet (46′ Van Nieff); Antonia (46′ Van der Velden), Bos (46′ Tibbling), Kieftenbeld (46′ Lindgren), Chery (46′ Mahi), Rusnak (46′ De Leeuw), Islamovic (46′ Hoesen).