FC vergeet zich te belonen tegen NAC.

Vrijdag 08 maart 2013 om 21:59

FC Groningen heeft vrijdagavond in Euroborg met 1-1 gelijkgespeeld tegen NAC Breda. Drie minuten na de pauze kwam de FC op voorsprong door een treffer van Maikel Kieftenbeld. Twee minuten later benutte Jordy Buijs een strafschop: 1-1.

Voor de wedstrijd verzorgden de Groningen Fanatics een spandoekactie vanwege hun tweede lustrum. Een polaroidtoestel ‘spuugde’ achtereenvolgens vijf megadoeken uit rondom de aftrap van de wedstrijd, met daarop afbeeldingen die ‘Sinds 2003, Vriendschap, Tegenslagen, Uitwedstrijden en Beleving’ uitbeeldden. Tijdens de pauze werd een filmpje getoond op de videowalls ter ere van de tiende verjaardag van de GF, dat afgelopen zaterdag feest vierde.
Kansen
In Euroborg zagen de ruim 21.000 aanwezigen een eenzijdige wedstrijd waarin maar één ploeg het verdiende te winnen. En dat was de thuisploeg. Andraz Kirm was in de openingsfase van de wedstrijd al dichtbij een treffer, maar mikte op de linkerpaal. Vervolgens moest oud-FC-doelman Jelle ten Rouwelaar in actie komen bij inzetten van Michael de Leeuw, Lorenzo Burnet en Kees Kwakman. Género Zeefuik mikte nog eens over het doel van de Bredase gasten.
Voor de pauze viel er één gele kaart, voor Anouar Hadouir die met een overtreding een veelbelovende aanval van FC Groningen onderbrak. Na de pauze keerde hij niet terug. Zijn vervanger was Elson Hooi, die aardige duels op snelheid zou gaan uitvechten met de teruggekeerde FC-linksback Lorenzo Burnet.
Kortstondig
Ook in het tweede bedrijf waren de mogelijkheden voor de thuisploeg, die al na drie minuten op voorsprong kwam. Maikel Kieftenbeld nam een afgeslagen bal buiten de zestien vol op de pantoffel en zag hoe deze prachtig onder de lat achter doelman Jelle ten Rouwelaar door suisde: 1-0. Lang kon Groningen echter niet van de voorsprong genieten, want een minuut later begin Lorenzo Burnet een overtreding op Elson Hooi binnen het strafschopgebied.
Scheidsrechter Pol van Boekel legde de bal op de stip en Jordy Buijs schoot vanaf elf meter de gelijkmaker binnen: 1-1. Een overwicht, strijdlust en vele kansen waren er voor de FC en toch steeds de dreiging van een uitbraak van de gasten. Michael de Leeuw, Leandro Bacuna, Género Zeefuik lieten hun kansen onbenut.
Wissels
Door diverse blessuregevallen zat trainer Robert Maaskant niet al te ruim in zijn wisselmogelijkheden. Verdediger Nick Bakker en Johan Kappelhof liepen zodoende al vanaf de pauze uit voorzorg warm. In de slotfase kon er dan toch gewisseld worden. Andraz Kirm en Género Zeefuik gingen naar de kant en werden vervangen door Filip Kostic en David Texeira. In de absolute slotfase kreeg Rasmus Lindgren nog een schotkans.
De Zweed is er volgende week tegen FC Twente niet bij door een gele kaart wegens een handsbal. In de laatste minuut deed Anthony Lurling nog een poging Leandro Bacuna uit de wedstrijd te werken. De NAC’er werd na een grove charge en een gele kaart echter zelf gewisseld en Bacuna speelde de twee minuten blessuretijd strompelend uit. FC Groningen hield één punt over aan de ontmoeting met NAC Breda en speelt volgend weekend thuis tegen FC Twente. Aanvang op zondag 17 maart is 16.30 uur.

Bizot; Magnasco, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Kieftenbeld, De Leeuw, Lindgren; Bacuna, Zeefuik (90’ Texeira), Kirm (87’ Kostic).
Rest bank: Luciano, Bakker, Kappelhof, Sparv, Ben Moussa.