FC overdondert DZOH met dubbele cijfers.

Woensdag 11 juli 2012 om 22:48

FC Groningen heeft woensdagavond in Emmen met liefst 0-13 gewonnen van zaterdagderdeklasser DZOH. Suk Hyun-Jun scoorde vier van de treffers. Henk Bos was driemaal succesvol. Het duel werd tweemaal stilgelegd wegens onweer.

In Emmen stond de vierde en laatste ontmoeting met een amateurclub op het programma. De ploeg van trainer Robert Maaskant trad voor het eerst aan in een opstelling die negentig minuten onveranderd zou blijven. Voordat de ploeg naar Zuid-Korea vertrekt zal ook vrijdag bij Jong FC Groningen en zaterdag bij het eerste elftal tegen FC Volendam minder gewisseld worden dan in de eerste drie duels toen het overgrote deel van de spelers één helft speelde.
In de eerste elf minuten scoorden Tom Hiariej en Henk Bos. Daarna brak een periode aan waarin het begon te regenen en bovendien te onweren. Toen de bliksem en donder binnen een kilometer waren genaderd besloot scheidsrechter Eric Braamhaar het duel stil te leggen. Allereerst in de 26ste minuut en vervolgens in de 38ste minuut. In de tussentijd hadden Henk Bos en Jonas Ivens de stand opgevoerd naar 0-4. Opvallend was het aantal goals uit voorzetten van de zijkanten.
Even na de klok van acht uur begonnen FC Groningen en DZOH aan de tweede helft die vijftig minuten zou duren. Suk Hyun-Jun opende de score in de tweede helft en maakte ook 0-6 uit een rebound van een tegen de paal geschoten strafschop. Paco van Moorsel (0-7), Virgil van Dijk (0-8), nogmaals Suk (0-9) en Timo Letschert (0-10) maakten de dubbele cijfers vol. Van Moorsel met zijn tweede (0-11), Henk Bos met zijn derde (0-12) en Suk met zijn vierde (0-13) voerden de score op, waarbij in de tweede helft veel schoten van rond de zestien doel troffen.
Trainer Maaskant was tevreden met het resultaat, maar had ook oog voor de organisatie: “Het zou zomer moeten zijn in Nederland. Het is jammer voor de club en alle mensen die er waren. Deze wedstrijd was prima georganiseerd en dan is het sneu dat de wedstrijd tweemaal moest worden onderbroken vanwege het weer. Maar ondanks dat hebben we er met elkaar toch een goede avond van gemaakt.”
Van de vijftienhonderd bezoekers die onder meer een welkomstwoord van Martin Drent hoorden, waren er aan het einde van de tweede helft nog amper vijfhonderd over. Na het laatste fluitsignaal klaarde het pas weer op. DZOH had overigens honderd ‘minima’ uit de gemeente Emmen uitgenodigd om de wedstrijd gratis bij te wonen. Een mooi maatschappelijk initiatief van de club, die het contract met hoofdsponsor Oldenburger|Fritom uit Veendam met drie jaar verlengde.
Bizot; Francisco, Ivens, Van Dijk, Van Nieff; Ajilore, Hiariej; Bos, Van Moorsel, Letschert; Suk. Bank: Luciano, De Leeuw, Sparv, Magnasco, Kieftenbeld.
Toeschouwers: 1.500
Scheidsrechter: Braamhaar
Scoreverloop: 4’ Hiariej 0-1, 11’ Bos 0-2, 32’ Bos 0-3, 36’ Ivens 0-4; 44’ Suk 0-5, 58’ Suk 0-6, 63’ Van Moorsel 0-7, 65’ Van Dijk 0-8, 67’ Suk 0-9, 71’ Letschert 0-10, 80’ Van Moorsel 0-11, 84’ Bos 0-12, 86’ Suk 0-13.