FC onderuit in Kerkrade.

Maandag 04 maart 2013 om 13:35

FC Groningen is zondagmiddag met een 4-1 nederlaag terug naar huis gestuurd. Na een eerste helft waarin FC Groningen zeker niet de mindere was, stond het desondanks al met 3-1 achter. In de tweede helft wist Roda JC nog eenmaal het doel te vinden. Door de nederlaag is Groningen gezakt naar de tiende plek op de ranglijst.

Het elftal van Robert Maaskant begon zondagmiddag met een verassing in de basisopstelling: Yoëll van Nieff maakte zijn debuut op de linksbackpositie. Maar er waren nog een aantal wijzigingen vergeleken met de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Zo stonden Leandro Bacuna, Maikel Kieftenbeld en David Texeira in de basis. Dit ging ten koste van Henk Bos, Oluwafemi Ajilore (blessure) en Genero Zeefuik (ziek).
Na een misverstand in de FC defensie wist Frank Demouge al na 35 seconden te profiteren door de bal over Bizot heen te lobben: 1-0. Zes minuten later was de stand weer gelijk getrokken. Een afstandsschot van Michael de Leeuw werd slecht verwerkt door doelman van Roda en David Texeira was er als de kippen bij om toe te slaan: 1-1.
Na de gelijkmaker had FC Groningen het betere van het spel, wat helaas niet resulteerde in grote kansen. De eerste de beste kans aan de kant van Roda JC was direct raak 2-1. De schade bleef niet beperkt, na een aanval over de rechterkant rondde Frank Demouge in de 41ste minuut af met een schuiver: 3-1.
De tweede helft was amper drie minuten begonnen toen de wedstrijd al werd beslist. Malki maakte voor Roda JC de 4-1. Er volgden nog enkele kleine mogelijkheden, maar in de score kwam geen verandering.
Opstelling FC Groningen: Bizot; Kappelhof (46’ Magnasco), Van Dijk, Kwakman, Van Nieff; Kieftenbeld, De Leeuw (81’ Bos), Lindgren (78’ Ben Moussa); Kirm, Texeira, Bacuna.Rest bank: Luciano, Bakker, Sparv, ZeefuikBlessures: Burnet, Schet, Ajilore; afwezig: Johansson, Van Moorsel, Kostic.
Voorafgaand aan de wedstrijd liepen de volgende Junior Club leden met een speler of scheids/grensrechter het veld op:Tijmen Koster, Huub Reuvers, Yonah Dries, Jeroen Tap, Sven Niemeijer, Danny Schuiling, Pim Driessen, Andre Bolt, Leco Bolt, Max van Hengel en Cameron Hemmes.