string(9) "claudebot"

FC nipt onderuit tegen Osnabrueck.

Vrijdag 08 oktober 2010 om 18:25

FC Groningen heeft vrijdagmiddag in het Duitse Lohne met 1-0 verloren van VfL Osnabrueck dat speelt in de Tweede Bundesliga. De enige treffer viel na een kwartier spelen in de eerste helft.

In het Duitse dorpje Lingen kon trainer Pieter Huistra niet beschikken over het kwartet internationals (Granqvist, Sparv, Matavz en Pedersen) en drie geblesseerden: Oluwafemi Ajilore, Tom Hiariej en Leandro Bacuna. Danny Holla maakte zijn rentree in het eerste elftal na de beenbreuk die hij enkele maanden geleden opliep.

In de eerste helft kreeg Lindeman bij de Duitsers de eerste mogelijkheid geboden toen er slordig werd uitverdedigd. Na een kwartier speelde Jonas Ivens zijn tegenstander Andersen in de voeten. De speler van Osnabrueck had vervolgens niet veel moeite om doelman Brian van de Loo te omspelen: 1-0. In het restant van de eerste helft schoot Gonzalo Garcia een bal van afstand tegen de lat. Verder was er nog een aardige kopkans voor Petter Andersson uit een vrije trap van Danny Holla.

Na de pauze had FC Groningen een enorm veldoverwicht en kwamen de Duitsers amper nog in het spel voor. Tot doelkansen kwamen de Nederlanders evenwel ook niet regelmatig. Halverwege de tweede helft probeerde Danny Holla het van afstand, maar schoot hij naast. In de slotminuut kwam Norair Mamedov tot de enige schotpoging binnen de palen. Doelman Riemann voorkwam de gelijkmaker en zo ging FC Groningen met 1-0 onderuit. Komende week bereidt de FC zich voor op de noordelijke derby tegen Heerenveen, die aanstaande zondag in een uitverkocht Euroborg wordt gespeeld.

Opstelling FC Groningen
Van Loo; Kunst (63’ Tadic), Ivens (46’ Lachman), Veldmate, Stenman (46’ Kieftenbeld); Holla (77’ Post), Metaj; Van de Laak, Andersson (77’ Mamedov), Enevoldsen; Garcia.
Rest bank: Luciano.

Opstelling VfL Osnabrueck
Riemann, Tauer, Gorka, Krik, Lindemann, Schnetzler, Heidrich, Diabang, Barletta, Hansen, Andersen.
Bank: Berdig, Schmidt, Lehan, Siegert, Kotuljac, Twyrdy, Pauli, Tyrala, Stang, Engel, Latkowski.

Toeschouwers: 250
Scores: 15’ Andersen 1-0

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’