string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen zegeviert in Stadspark: 0-9.

Zaterdag 04 juli 2015 om 21:02

Zaterdagavond heeft FC Groningen in het Stadspark met 9-0 gewonnen van de SC Stadspark. Bij rust was de stand 6-0 in het voordeel van de profs. Michael de Leeuw en Danny Hoesen waren topscorers met elk drie doelpunten. De komende oefenwedstrijd is aanstaande zaterdag in Veendam, tegen FC Emmen.

Op Sportpark Stadspark kwamen 800 toeschouwers kijken naar de stadsderby tussen de derdeklasser en de KNVB-bekerwinnaar. Net als vrijdagavond speelde de FC weer met twee teams. Alleen doelman Stefan van der Lei speelde de volle negentig minuten. De tien veldspelers werden allemaal afgelost in de pauze van de wedstrijd, die om zeven uur ’s avonds begon. Twee uur later dan oorspronkelijk gepland. Dit in verband met de hitte.
Vanwege het ontbreken van acht van de 23 spelers van de eerste selectie werden zeven spelers van de tweede selectie toegevoegd. Naast Van der Lei kwamen Roland Baas en Ajdin Hrustic voor de pauze in actie en Kasper Oldenburger, Keziah Veendorp, Henk Bos en Glenn Bijl na de pauze. De laatste twee waren vrijdagavond in Uithuizermeeden ook al van de partij.
De spitsen in beide helften waren goed voor een loepzuivere hattrick. Michael de Leeuw maakte zijn drie doelpunten binnen vijf minuten, vooral met dank aan Jarchinio Antonia. Danny Hoesen kreeg de balletjes aangegeven van Albert Rusnak en had tien minuten nodig voor zijn trio treffers. Hoesen is na twee duels oefentopscorer met acht treffers. De Leeuw heeft er net als Bryan Linssen vier in liggen.
Komende zaterdag is de derde oefenwedstrijd in Veendam tegen FC Emmen, dat vanavond de voorbereiding traditioneel begon bij VV Bargeres. De Emmenaren bereikten de dubbele cijfers: 0-12. Komende zaterdag wordt om 16.00 uur gespeeld in Stadion De Langeleegte. Voorverkoop voor het duel loopt via het onderdeel ‘Kaartverkoop’ op deze website.

Opstelling FC Groningen
Van der Lei; Hateboer (46’ Bijl), Kappelhof (46’ Veendorp), Baas (46’ Van der Laan), Tamata (46’ Burnet), Hiariej (46’ Bacuna), Hrustic (46’ Rusnak), Kieftenbeld (46’ Van Nieff), Antonia (46’ Bos), De Leeuw (46’ Hoesen), Linssen (46’ Oldenburger).
Reservedoelman: Van der Vlag
Niet in actie: Padt, Botteghin, Chery, Mahi, Islamovic, Lindgren, Tibbling, Payne.
Toeschouwers: 800
Scores: 16’ Linssen 0-1, 19’ Hateboer 0-2, 34’ Linssen 0-3, 39’ De Leeuw 0-4, 43’ De Leeuw 0-5, 44’ De Leeuw 0-6; 64’ Hoesen 0-7, 65’ Hoesen 0-8, 74’ Hoesen 0-9.
Scheidsrechter: Mulder

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’