FC Groningen wint met 5-0 in Oostwold.

Woensdag 02 september 2015 om 21:57

FC Groningen heeft woensdagavond de oefenwedstrijd tegen Pelikaan S met 5-0 gewonnen. Danny Hoesen en Michael de Leeuw scoorden beide twee goals, de andere treffer werd gemaakt door Juninho Bacuna. Het duel met de derdeklasser stond geheel in het teken van Make-A-Wish Nederland.

FC Groningen trad in Oostwold aan zonder de internationals Simon Tibbling, Albert Rusnak, Hans Hateboer en Mimoun Mahi. Daarnaast was het duo Abel Tamata en Desevio Payne nog niet wedstrijdfit en was Jarchinio Antonia niet inzetbaar vanwege de naweeën van een getrokken kies. De wedstrijdselectie werd aangevuld met de Beloften-spelers Glenn Bijl, Kasper Oldenburger en Keziah Veendorp.
Het treffen met Pelikaan S was een mooie kans voor de spelers die de laatste weken minder in actie kwamen om wedstrijdritme op te doen. Voor de derdeklasser was het juist een ultieme testcase om te kijken of men klaar is voor de start van de competitie die komend weekend aanvangt. Met 1.150 toeschouwers was het gezellig druk op Sportpark Gaveborg. Voorafgaand hadden de spelers van Kids United het aanwezige publiek al vermaakt met een voorwedstrijd tegen de jeugd van Pelikaan S. Zanger Jannes zorgde voor een muzikale afsluiting van de avond.
Trainer Erwin van de Looi had een basisplaats ingeruimd voor Kasper Larsen en Hedwiges Maduro. Aanvoerder Rasmus Lindgren maakte zijn rentree na enkele weken blessureleed en ook het nieuwste lid van de A-selectie Juninho Bacuna mocht starten. Kasper Oldenburger was de enige Beloftenspeler die aan de aftrap stond.
Danny Hoesen zorgde met twee treffers in de beginfase van de wedstrijd dat FC Groningen al snel een comfortabele 2-0 voorsprong had. Hoewel de Eredivisionist wel op zoek ging naar een extra doelpunt, kwam het niet meer tot scoren. Pelikaan S had het verdedigend aardig voor elkaar en stelde aanvallend keeper Peter van der Vlag nog tweemaal op proef. De thuisploeg kon de doelman echter niet passeren en zo gingen beide ploegen met een 0-2 tussenstand de rust in.
Na rust kwamen Michael de Leeuw, Tom Hiariej en Etiënne Reijnen  in het veld aan de zijde van de huidig KNVB-bekerwinnaar. Kasper Oldenburger, Jesper Drost en Johan Kappelhof keerden niet meer terug binnen de lijnen. Topscorer van vorig seizoen De Leeuw had binnen tien minuten een doelpunt te pakken en maakte net als Hoesen twee goals in één helft. Met name in de tweede helft had de FC mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar uiteindelijk bleef de teller steken op 5.
De oefenwedstrijd stond in het teken van Make-A-Wish Nederland. Onlangs maakten FC Groningen en de stichting bekend dat de bijna vijf jaar lange samenwerking wordt beëindigd. Sinds september 2010 heeft FC Groningen zich op verschillende manieren ingezet om de liefste wens te vervullen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.
Opstelling FC Groningen: Van der Vlag; Kappelhof (46. Reijnen), Larsen (70. Bijl), Lindgren, Burnet; Maduro, Drost (46. Hiariej), Bacuna; Oldenburger (46. De Leeuw), Hoesen en Linssen.
Scores: `5 Hoesen 0-1, `11 Hoesen 0-2, `54 De Leeuw 0-3, `77 Bacuna 0-4, ’82 0-5 De Leeuw.
Toeschouwers: 1.150