FC Groningen wint eenvoudig van CD Marino.

Donderdag 13 januari 2011 om 01:38

FC Groningen heeft woensdagavond de oefenwedstrijd tegen CD Marino op Tenerife met 4-1 gewonnen. De ruststand tegen de lokale Spaanse derde divisieclub was 0-4 in Gronings voordeel.

Voor FC Groningen scoorden Andreas Granqvist twee keer en Tim Matavz en Thomas Enevoldsen ieder één keer. Trainer Pieter Huistra kon niet beschikken over de zieke Tim Sparv en de geblesseerden Luciano da Silva en Fredrik Stenman. De Zweed werd in de loop van de dag bovendien ook nog eens ziek. Dat gold tevens voor Gonzalo Garcia. De Spanjaard bleef eveneens in het hotel achter. De zieken hebben griepklachten.
Handjevol
De wedstrijd in Estadio Antonio Dominguez in Playa de Las Americas trok slechts een handjevol bezoekers, waaronder de meegereisde Groningse sponsors. FC Groningen startte voortvarend. Al na tien minuten kregen de bezoekers een strafschop vanwege hands. Penalty-specialist Granqvist faalde ook nu niet vanaf 11 meter. Een minuut later zorgde clubtopscorer Matavz al direct voor de 0-2 en bij de 0-3 legde de Sloveense spits na een half uur spelen de bal alleen voor de keeper breed op de meegelopen Enevoldsen. Op slag van rust werkte Granqvist een vrije trap van Dusan Tadic vanaf de rechterkant binnen.
Gewijzigde ploegen
Na de pauze, met twee gewijzigde ploegen, speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van CD Marino. FC Groningen kreeg wel enkele kansen, maar lang niet meer zoveel uitgespeelde mogelijkheden als in de eerste helft. Bij één van de spaarzame Spaanse uitvallen verslikte invaller Darryl Lachman zich vijf minuten voor tijd in de kleine Spaanse spits Suso en de ingezette tackel resulteerde in een strafschop aan de zijde van de thuisclub. Jordan zorgde voor de Spaanse eretreffer en bepaalde daarmee de eindstand, 1-4.