string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen wil hard optreden tegen daders onrechtmatigheden.

Donderdag 18 december 2014 om 11:26

FC Groningen zal er alles aan doen om de schade bij de bekerwedstrijd tegen FC Volendam te verhalen op de daders. Woensdagavond betrad één iemand vanaf de tribunes het veld van Euroborg en werd er diverse keren vuurwerk op het speelveld gegooid tijdens het duel in achtste finales van het KNVB-bekertoernooi.

De genoemde acties kunnen leiden tot immateriële en financiële schade voor de club, in de vorm van boetes. FC Groningen heeft de veldloper weten aan te houden, evenals één persoon, die tijdens de door FC Groningen met 3-0 gewonnen bekerwedstrijd, vuurwerk heeft gegooid. “Daarnaast is de club in diskrediet gebracht”, laat algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen weten.
Benaderbaar
De club heeft bij de ingebruikname van Euroborg er bewust voor gekozen de tribunes tot aan het veld te laten doorlopen en geen grachten of hekken als blokkade op te werpen. FC Groningen is een volksclub en daar hoort bij dat de club benaderbaar is. Direct bij de ingebruikname van Euroborg heeft de club gecommuniceerd dat het ongeoorloofd betreden van het speelveld hard zou worden aangepakt. Een overgrote meerderheid van de supporters kan al heel lang uitstekend met deze vrijheid omgaan, zonder dat dit tot veelvuldige of vervelende overtredingen heeft geleid.
Onacceptabel
Tegen FC Volendam stak één persoon met een vlag in de hand het veld over, waarna hij kon worden aangehouden. Daarnaast werd er een paar keer vuurwerk afgestoken. Nijland kan zijn teleurstelling hierover niet verbergen. “Het is onacceptabel en frustreert ons enorm dat blijkbaar niet iedereen beseft, dat met dit soort acties de club in diskrediet wordt gebracht en wij schade leiden. Niet alleen in de vorm van mogelijke geldboetes, maar ook imago-schade.”
Juridische stappen
Nijland heeft vanochtend (donderdag – red.) dan ook direct contact gelegd met huisadvocaat, mr. Wim Entzinger, om naar de te volgen juridische stappen te kijken. “Wij zullen er alles aan doen om alle daders, die we nog niet hebben weten te traceren, op te sporen en zullen trachten alle schade op hen te verhalen. Daarnaast gaan we voor de maximaal haalbare straf en een stadionverbod. De club is opzettelijk en op ernstige wijze schade toegebracht en dat is voor ons onacceptabel. We zullen tot het uiterste gaan om de daders hiervoor te straffen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’