FC Groningen via VV Capelle naar volgende bekerronde.

Dinsdag 20 september 2016 om 19:43

FC Groningen heeft dinsdagavond in Capelle met 4-0 gewonnen van de plaatselijke Derde Divisionist. Bij rust was de stand 2-0 in het voordeel van de profs. Donderdagavond laat weet FC Groningen wie de tegenstander wordt bij de laatste-32. Deze tweede ronde wordt rond 26 oktober gespeeld.

In de eerste bekerronde speelde de FC al om vijf uur ’s middags in verband met het ontbreken van een lichtinstallatie op Sportpark ’t Slot. In de basiself waren drie nieuwe namen te bespeuren ten opzichte van afgelopen vrijdag, toen FC Groningen met 5-1 won in Utrecht. Jason Davidson, Bryan Linssen en Samir Memisevic waren er niet bij en Yoëll van Nieff, Tom van Weert en Etiënne Reijnen maakten hun opwachting.

Binnen een kwartier liet Groningen duidelijk blijken waarvoor het gekomen was. Danny Hoesen en Tom van Weert brachten de gasten op comfortabele 2-0 voorsprong. In het restant van de eerste helft zakte het tempo van de wedstrijd enigszins.

Halverwege de tweede helft was het verdediger Hans Hateboer die uit een hoekschop van Yoëll van Nieff de 3-0 binnen kopte. Ruim tien minuten voor tijd waren het twee invallers die samen de eindstand op de borden zetten. Een vrije trap van Albert Rusnak werd door Alexander Sørloth tegen de touwen gekopt: 0-4. Het is voor het eerst sinds 2011 dat FC Groningen in twee opeenvolgende duels vier of meer doelpunten scoort.

Loting
FC Groningen plaatste zich dus relatief eenvoudig bij de laatste-32 waarvoor komende donderdagavond in Rotterdam wordt geloot. De tweede hoofdronde van het KNVB-bekertoernooi kent een beschermde status voor de nog in Europa actieve clubs. Amateurclubs spelen niet meer automatisch thuis. Ronde twee wordt in de midweek rond woensdag 26 oktober gespeeld.

Padt; Hateboer, Larsen, Reijnen, Van Nieff; Hiariej (64’ Tibbling), Hoesen, Jenssen; Idrissi (71’ Sørloth), Van Weert, Mahi (57’ Rusnak).
Rest bank: Van der Vlag, Davidson, Van der Laan, Bacuna, Maduro.

Toeschouwers: 1.200
Scores: 10’ Hoesen (vrije trap), 15’ Van Weert (Idrissi) 0-2; 65’ Hateboer (Van Nieff) 0-3, 79’ Sørloth (Rusnak) 0-4.
Scheidsrechter: Blank.