string(9) "claudebot"

FC Groningen verlengt contract met Van de Looi.

Woensdag 18 februari 2015 om 14:24

Erwin van de Looi is ook in het seizoen 2015/2016 de hoofdtrainer van FC Groningen. Club en coach kwamen een nieuwe éénjarige verbintenis overeen. De 42-jarige Van de Looi is in Euroborg aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer bezig. Vorig jaar behaalde hij in zijn debuutjaar met de Trots van het Noorden via de play-offs Europees voetbal en dat was voor FC Groningen voor het eerst sinds 2007.

Dit seizoen strijdt FC Groningen wederom volop mee om de plaatsen, die aan het einde van de competitie recht geven op deelname aan de play-offs, met als inzet wederom een Europees ticket. Tevens speelt de ploeg van Van de Looi op woensdag 8 april de halve finale in de strijd om de KNVB-beker. In Euroborg is die avond om 20.00 uur Excelsior de tegenstander voor een plek in de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip, op zondag 3 mei.
Van de Looi kwam als speler uit voor BVV Den Bosch, Vitesse, NAC, Stuttgarter Kickers en sloot zijn actieve loopbaan in 2002 af bij FC Groningen. De in Huissen geboren voormalige verdediger kwam tot meer dan 200 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal. Daarna schoof hij door als trainer naar de jeugdopleiding van de club. Voordat Van de Looi in 2013 hoofdtrainer werd van FC Groningen was hij twee seizoenen zelfstandig hoofdcoach van Jong FC Groningen en drie jaar lang assistent-trainer van achtereenvolgens Pieter Huistra en Robert Maaskant.
Vakmannen
De club had rond de jaarwisseling al laten weten ook volgend seizoen met de huidige technische staf verder te willen. Eerder deze week werd de verbintenis met assistent-trainer Dick Lukkien al voor drie jaar verlengd en nu volgt dus de contractverlenging van Van de Looi. Algemeen directeur Hans Nijland is hierover zeer te spreken.
“Van de Looi en Lukkien zijn vakmannen. Ze vormen bovendien een prima tandem. Tot en met dit seizoen liep de contractduur van beide trainers gelijk en dat vonden wij geen wenselijke situatie meer. Wij hebben er met de meerjarige verbintenis voor Lukkien bewust voor gekozen de continuïteit binnen de technische staf ook voor de wat langere termijn te waarborgen. Met onze hoofdtrainer bekijken we de situatie vanaf nu jaarlijks. Met deze opzet waren beide trainers het ook volledig eens. Er is op technisch vlak nu duidelijkheid richting volgend seizoen, dus we kunnen ons wat dat betreft volledig concentreren op het laatste deel van de competitie en de naderende halve finale om de beker.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus