string(9) "claudebot"

FC Groningen verhuurt Zeefuik aan Heart of Midlothian.

Donderdag 08 januari 2015 om 14:34

FC Groningen verhuurt Género Zeefuik voor de rest van dit seizoen aan de Schotse club Heart of Midlothian. De 24-jarige spits heeft in Euroborg nog een doorlopende verbintenis tot medio 2016.

Género Zeefuik is woensdagavond, 7 januari, naar Edinburgh gereisd en onderging daar vandaag, donderdag 8 januari, met goed gevolg een medische keuring. De aanvaller sluit per direct aan bij de selectie van hoofdtrainer Robbie Neilson.
Zeefuik kwam in 2012 naar Groningen. Hij speelde tot nu toe 47 officiële wedstrijden in het groen-witte shirt, waarin hij tot negen doelpunten kwam. Zijn laatste optreden voor FC Groningen tot nu toe was als invaller tijdens de met 3-0 gewonnen finalewedstrijd van de play-offs tegen AZ, op zondag 18 mei van het vorige seizoen.
Lijstaanvoerder
Heart of Midlothian is halverwege het seizoen met afstand lijstaanvoerder in de Championship, het op één na hoogste voetbalniveau van Schotland. Hearts heeft al 51 punten en maar liefst 16 van de 19 competitiewedstrijden gewonnen en nog geen enkele nederlaag geleden. Nummer 2 Rangers – de nieuwe naam van de voormalige grootmacht en veelvoudig Schots kampioen Glasgow Rangers, dat failliet ging – staat met 38 punten al op grote achterstand.
Hearts startte het nieuwe kalenderjaar 2015 afgelopen weekeinde met een 1-1 gelijkspel, thuis tegen de nummer 3 Hibernian (32 punten). De koploper speelt komende zaterdag de uitwedstrijd tegen middenmoter Dumbarton. Hearts werd eind november vorig jaar in de strijd om de Scottish Cup uitgeschakeld door Celtic. Bij de 4-0 thuisnederlaag in Edinburgh nam voormalig FC-speler Virgil van Dijk twee doelpunten voor zijn rekening.
Heart of Midlothian speelt haar thuisduels in het Tynecastle Stadium voor gemiddeld 16.000 toeschouwers.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus