string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen verhuurt Janzen aan Cambuur.

Woensdag 09 juli 2014 om 11:02

Ron Janzen speelt komend seizoen voor SC Cambuur. De 20-jarige verdediger maakt per direct de overstap naar de Eredivisionist in Leeuwarden.

FC Groningen verhuurt Janzen voor één seizoen. De linksbenige verdediger, die als linker centrale verdediger en als linksback uit de voeten kan, zou voor het tweede seizoen op rij uitkomen voor het Beloftenteam van trainer/coach Paul Raveneau. Janzen is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Groningen.
Ontwikkeling
De club stelt zich op het standpunt dat het voor de ontwikkeling van jonge talentvolle spelers, die reeds in Jong FC Groningen wedstrijden hebben gespeeld, goed is een tussenstap te maken op een hoger niveau. Met Cambuur krijgt Janzen direct de mogelijkheid deel uit te maken van een Eredivisie-selectie.
Christovao
Alexander Christovao maakt, tijdelijk, de omgekeerde weg. De 21-jarige spits speelde afgelopen seizoen voor Cambuur. Zijn aflopende contract in Leeuwarden werd niet verlengd. De komende periode houdt Christovao zijn conditie op peil bij FC Groningen. Hij kwam in het seizoen 2012/2013 vijfmaal uit voor de hoofdmacht van de Trots van het Noorden. Christovao speelde tussen 2005 en 2008 in de jeugdopleiding van FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’