string(9) "claudebot"

FC Groningen supportersplein bij De Kuip.

Dinsdag 28 april 2015 om 12:47

FC Groningen zal zondag voorafgaand aan de bekerfinale bij stadion De Kuip een FC Groningen supportersplein inrichten. Zodra FC-fans voorbij de kaartcontrole komen, is er een zone waar alleen supporters van de Trots van het Noorden zich zullen bevinden. Het supportersplein is vanaf 14.30 uur toegankelijk.

Op het supportersplein komen de FC-fans bijeen om gezamenlijk naar de wedstrijd toe te leven. Verschillende artiesten zullen optredens verzorgen en er is volop muziek. Peter de Haan en Frank den Hollander hebben op de melodie van het muzieknummer ‘Carnaval in ’t Noorden’ een speciaal bekerlied geschreven en Rooie Rinus en Pé Daalemmer zullen dit uiteraard ook zondag in Rotterdam ten gehore brengen. De overige Groningse artiesten die gaan optreden, zijn allen FC-supporter en bekend in Stad en Ommeland.
Artiesten
De artiesten die zondagmiddag voor de muzikale warming-up zorgen, zijn:
G-Town-Madness
Lekker Los
Niels Span
Rooie Rinus en Pé Daalemmer
Herkenbare nummers
Tevens zal FC Groningen directeur Hans Nijland op het podium komen om de FC-supporters welkom te heten bij deze bijzondere wedstrijd. De presentatie op het FC Groningen supportersplein is in handen van Koen Janssen. Tussen de optredens door zal FC Groningen DJ Dirk van Nieuwpoort de herkenbare nummers uit Euroborg op het plein laten horen.
Naast een podium is er op het plein een stormram voor de kinderen. Er is een zestal schminkers aanwezig, die de gezichten van de jonge fans omtoveren tot een echt FC Groningen-gezicht. Uiteraard is er op het plein ook de officiële merchandise-truck aanwezig waardoor iedereen, die nog niet in het groen-wit naar De Kuip is afgereisd, alsnog een shirt, sjaal of petje kan kopen.
Hapje en drankje
Kortom; een prima gelegenheid om met elkaar toe te leven naar de finale! Rond 17.00 uur zijn alle optredens afgelopen en nemen de supporters plaats op de tribunes om vanaf daar de ploeg te gaan ondersteunen. Uiteraard is er op het plein voldoende gelegenheid om een drankje en/of hapje te kopen.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jos vs. Bacuna: Game on!

6 dagen geleden

VAN EIGEN BODEM met JIULIE BUIGEL: ‘MENSEN ZEGGEN DAT IK EEN NEUSJE HEB VOOR DE GOAL’

6 dagen geleden

Tiemen Werksma genomineerd als Leonardo Hotels Strijder van het Jaar