string(9) "claudebot"

FC Groningen steunt Stichting Projecthulp Haïti.

Dinsdag 19 januari 2010 om 15:02

In de 264ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland vooruit op de twee thuiswedstrijden tegen sc Heerenveen en FC Twente, meldt hij de uitkomst uit de bijeenkomst van de werkgroep Future aangaande het supportersbeleid en kondigt hij aan dat ook FC Groningen zich gaat inzetten voor Haïti.

“We hebben een prima trainingskamp achter de rug en denken klaar te zijn voor de herstart van de competitie. Met thuiswedstrijden morgen tegen sc Heerenveen en zondag tegen FC Twente staan er direct twee toppers op het programma. Tijdens de winterperiode hebben we ons weten te versterken met Daley Blind en Theo Lucius en hierdoor menen wij onze selectie, met name in verdedigend opzicht, weer op sterkte te hebben gebracht.”
Geschrokken
“Ook bij FC Groningen zijn we enorm geschrokken van de ramp, die zich heeft voltrokken in Haïti. De verwoestende aardbeving heeft het arme land volledig ontwricht en hulp uit alle hoeken van de wereld is zeer dringend gewenst. Ook wij vinden dat we hieraan ons steentje moeten bijdragen. Rondom de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen zullen wij dan ook diverse initiatieven hebben, waarbij de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Projecthulp Haïti, een initiatief van Piet Dijkhuizen, gevestigd in Veendam.”
“Zo zullen wij een collecte houden voor de Stichting Projecthulp Haïti en zullen wij middels onze boarding en videoschermen aandacht vragen voor Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties. FC Groningen kiest ervoor de opbrengst te doneren aan de stichting van Piet Dijkhuizen op voorspraak van ex-speler Lesly Fellinga, die zich inzet voor de bewoners in het land van zijn herkomst. Bovendien speelt in onze C1 Davidson Spriensma, eveneens afkomstig uit Haïti, en voorstander van het project van Piet Dijkhuizen.”
Rechtstreeks
“Het geld dat bij de Stichting Projecthulp Haïti binnenkomt, gaat rechtstreeks naar twee projecten in het getroffen land, namelijk de bouw van prefab-woningen en een scholenproject in de hoofdstad Port-au-Prince. De spelersgroep van FC Groningen trekt zich het lot van de Haïtiaanse bevolking eveneens aan en heeft besloten een bedrag van 1.250 euro te doneren. Een prachtig gebaar natuurlijk. Wij houden u op de hoogte van onze inspanningen voor de slachtoffers in Haïti.”
Werkgroep Future
“Afgelopen donderdag is de werkgroep Future, die praat over ontwikkelingen in het voetbal, bijeengekomen en naast FC Groningen waren Ajax, PSV, Vitesse, FC Utrecht en Heerenveen hierbij vertegenwoordigd. Wij hebben tijdens die bijeenkomst onze visie neergelegd met betrekking tot de onnodige beperkingen en maatregelen, die met name door lokale overheden worden opgelegd aan goedwillende supporters, die uitwedstrijden van hun club willen bezoeken.”
“De overige aanwezige (club)vertegenwoordigers tijdens deze vergadering onderschreven onze visie en erkenden dat het voor voetballiefhebbers de laatste jaren niet eenvoudiger is geworden om op eigen gelegenheid naar uitwedstrijden te reizen. Afgesproken is om deze problematiek op de agenda te zetten van de zogenaamde functionele dag, waarbij alle Eredivisieclubs aanwezig zullen zijn.”
Versoepeling
“Tijdens die bijeenkomst streven we er naar meer beleid te maken om tot een versoepeling van de bezoekersregeling te komen. De insteek hierbij is dat de thuisspelende club zich hard gaat maken bij hun eigen lokale overheden om een zo’n goed mogelijke regeling voor de bezoekende supporters te bewerkstelligen. Ons uitgangspunt hierbij is: ‘Wie goed doet, goed ontmoet’. Kortom: als je zelf opkomt voor de belangen van de gasten, hoop je op eenzelfde behandeling te mogen rekenen als je zelf de bezoekende partij bent.”
“Een eerste voorbeeld van deze nieuwe benadering geldt het verzoek van de KNVB om de competitiewedstrijd FC Groningen – Feyenoord te verplaatsen van zondag 28 februari naar zaterdag 27 februari. Voor de supporters uit Rotterdam zou dit betekenen dat zij met een verplichte buscombi naar Groningen dienden te komen, terwijl ze nu een opstapplaats in Beilen mogen benutten. Een wijziging zou dus een beperking opleveren. Wij hebben daarom dan ook afgezien van verplaatsing van de wedstrijd. Ook voor onze eigen supporters zou dit op zo’n korte termijn niet wenselijk zijn, omdat veel mensen al hun agenda hebben ingericht op een wedstrijd op zondagmiddag in plaats van zaterdagavond.”
Succes
“Gelukkig hebben wij op onze beurt met betrekking tot de uitwedstrijd tegen AZ, op zaterdag 30 januari, de vervoersregeling kunnen versoepelen. Voor dit competitieduel geldt een verplichte bus- of autocombi. Een aantal supporters heeft het voornemen met busjes af te reizen naar Alkmaar. Aanvankelijk werd dit door de lokale overheden verboden, maar na diverse gesprekken over en weer, hebben wij gisteravond (maandag – red.) te horen gekregen dat onze supporters alsnog van de optie met busjes gebruik mag maken.”
Clublunch
“Morgenmiddag (woensdag – red.) is er weer een Clublunch in Euroborg voor leden van de Hattrick’s club. Hierbij zullen namens zestien bedrijven in totaal 19 deelnemers aanwezig zijn.”
“Morgenmiddag zal ondergetekende een lezing geven bij HanzeConnect, dat zich bevindt in het opleidings- en congrescentrum Meerwold in het Hampshire Hotel. Het thema van het forum dat wordt gehouden, is: ‘Ondernemerschap tijdens crisis’. Hiervoor zijn drie (regionale) sprekers uitgenodigd om iets te vertellen over hun onderneming in crisistijd. Er zullen ongeveer 20 studenten, 10 docenten en 20 introducés tijdens deze middag aanwezig zijn. Ondergetekende zal zijn vergoeding voor deze middag overmaken aan de Stichting Projecthulp Haïti en heeft de organisatoren gevraagd hetzelfde voor te stellen aan de overige deelnemers aan het forum.”
FC Groningen Junior Club
“De FC Groningen Junior Club heeft op dit moment ruim 6.500 leden. Om dit aantal in de toekomst uit te laten groeien naar 10.000 is er een grote posteractie op touw gezet om de naamsbekendheid van onze jongste fanclub verder te vergroten. Omdat het voor de medewerkers van de Junior Club onmogelijk is om overal persoonlijk posters af te leveren, roepen zij de hulp in van de huidige leden. Zij kunnen allemaal een poster aanvragen om deze in overleg op te hangen in bijvoorbeeld de plaatselijke supermarkt, de voetbalclub of het zwembad.”
“Als dank voor de inzet en medewerking ontvangen de leden in ieder geval een vaantje van de Junior Club en is er tevens een mooie prijs te winnen. Onder de deelnemers aan de posteractie wordt namelijk een gesigneerd wedstrijdshirt verloot! Meer informatie over de posteractie is te vinden op de website van de Junior Club onder het kopje “acties” of aan te vragen via juniorclub@fcgroningen.nl.”
Jong FC Groningen
“Tot slot willen wij u nog wijzen op de competitiewedstrijd Jong FC Groningen – Jong Ajax. Dit duel staat gepland voor donderdagavond 18.30 uur in Assen op het veld van Achilles 1894. Het al dan niet doorgaan van deze wedstrijd zullen wij donderdag zo spoedig mogelijk melden via deze website.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus