FC Groningen onder-23 thuis langs Harkemase Boys.

Zaterdag 24 september 2016 om 15:15

Zaterdagmiddag heeft FC Groningen onder-23 in de Derde Divisie Zaterdag een prima overwinning geboekt op Harkemase Boys: 3-1. Door de zege heeft de ploeg van trainer Alfons Arts nu 10 punten uit zeven wedstrijden.

De Groningers kwamen op een 1-0 voorsprong toen Michael Breij na een afgeslagen hoekschop de bal opnieuw inbracht en aanvoerder Roland Baas binnenkopte. De grootste kans tot dan toe was een inzet geweest van Oebele Schokker van de gasten. In het verloop van de eerste helft raakte spits Hein Uuldriks de lat boven doelman Peter van der Vlag van FC Groningen.

Halverwege de tweede helft bracht Ajdin Hrustic de score op 2-0, toen hij op aangeven van Yassine Zakir van ruim twintig meter de bal achter doelman Erick Jansema krulde. Tien minuten later bracht Robert Stelpstra de spanning terug met een rake kopbal (2-1), voordat invaller Robbert de Vos de bal na een prachtige één-twee met mede-invaller Pier Veldman binnen schoot: 3-1.

Het was voor FC Groningen onder-23 de derde thuisoverwinning van het seizoen. De ploeg heeft nu 10 punten uit zeven wedstrijden.

Opstelling FC Groningen onder-23
Peter van der Vlag; Tim Riksman, Joël Amakodo, Roland Baas, Amir Absalem; Gerald Postma, Yassine Zakir (82’ Robbert de Vos), Ajdin Hrustic; Michael Breij, Gijs Jasper (89’ Niccolo Pozzebon), David Browne (69’ Pier Veldman).
Rest bank: Erwin Heidekamp, Jim de Leeuw, Julian Nak, Tim Waterink.

Opstelling Harkemase Boys
Erick Jansema, Jesse Renken, Erich Jongeling, Jens Jurn Streutker (74’ Robert Stelpstra), Björn Adams, Henny Bouius, Klaas Schotanus (56’ Robin Huisman de Jong), Arton Musliu, Oebele Schokker (56’ Ezra Schrijver), Hein Uuldriks, Matthijs Hardijk.
Rest bank: Arjen Tolman, Bart de Groot, Jordy van Wijk.

Toeschouwers: 600
Scores: 24’ Roland Baas (Breij) 1-0; 68’ Ajdin Hrustic (Zakir) 2-0, 79’ Robert Stelpstra 2-1, 84.  Robbert de Vos (Veldman) 3-1.
Scheidsrechter: S. Veekamp