string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen neemt afscheid van zeven spelers.

Woensdag 11 maart 2015 om 16:18

FC Groningen heeft aan vier eerste selectiespelers laten weten dat de club het aflopende contract na dit seizoen niet zal verlengen. Het betreft Nick van der Velden, Hilal Ben Moussa en het momenteel verhuurde tweetal William Troost-Ekong en Paco van Moorsel. Ook aan drie spelers uit de Beloftenkern is medegedeeld dat zij niet in aanmerking komen voor een nieuwe verbintenis in Euroborg. Noureddine Boutzamar, Burak Saban en de aan Cambuur uitgeleende Ron Janzen mogen na dit seizoen uitkijken naar een nieuwe club.

Van het genoemde zevental voetbalde Nick van der Velden de meeste officiële wedstrijden in het eerste elftal van FC Groningen. De 33-jarige aanvaller speelde tot nu toe in bijna twee seizoenen tijd 46 duels in het groen-wit, waarin hij acht keer scoorde. Van der Velden kwam in de zomer van 2013 transfervrij over van NEC.

In diezelfde zomer legde FC Groningen eveneens de transfervrije William Troost-Ekong vast. De centrale verdediger – daarvoor voornamelijk uitkomend voor de reserves van Tottenham Hotspur – tekende in Euroborg een contract voor twee seizoenen, met een optie aan Groningse zijde voor nog eens twee jaar. Van deze mogelijkheid maakt FC Groningen geen gebruik. Ekong speelde vorig seizoen twee Eredivisiewedstrijden namens de Trots van het Noorden. Dit seizoen is de 21-jarige verdediger verhuurd aan FC Dordrecht.

In 2012 contracteerde FC Groningen Paco van Moorsel voor drie jaar. De centrale middenvelder maakte transfervrij de overstap van FC Den Bosch naar Euroborg. Van Moorsel (25) kwam tijdens zijn verblijf in Groningen tot tien officiële duels in het FC-shirt. Dit seizoen is de middenvelder verhuurd aan NEC, dat ruim aan kop gaat in de Jupiler League.

Hilal Ben Moussa, reeds zeven seizoenen in het groen-wit, had in het seizoen 2012/2013 twee invalbeurten in de Eredivisie. Daarna kende de 22-jarige middenvelder met twee zware knieblessures fysieke tegenslag in Euroborg. Daarvan is hij momenteel herstellende. De laatste weken heeft Ben Moussa steeds meer speeltijd in de wedstrijden van Jong FC Groningen.

Burak Saban zat al wel elf keer in de wedstrijdselectie van het eerste elftal, maar maakte nog niet zijn officiële debuut voor FC Groningen. De 20-jarige middenvelder is sinds 2011 aan de club verbonden.

Ron Janzen (21) en Noureddine Boutzamar (20) zitten respectievelijk sinds 2005 en 2010 in de opleiding van FC Groningen, maar maakten nimmer deel uit van de wedstrijdselectie van het eerste elftal van FC Groningen. Verdediger Janzen komt dit seizoen op huurbasis uit voor SC Cambuur.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’