TROTS VAN HET NOORDEN
  Volg ons ook hier: TwitterFacebookYoutubeFlogsGoogle+

  Bacuna maakt overstap naar Aston Villa

  13-06-13 - 21:59 - Categorie: Eerste elftal, Home featured

  FC Groningen heeft met Aston Villa een akkoord bereikt over de transfer van Leandro Bacuna naar Villa Park. Bacuna doorstond vandaag de medische keuring in Birmingham en kwam persoonlijk tot overeenstemming met Aston Villa. De 21-jarige Bacuna had in Euroborg nog een doorlopende verbintenis tot medio 2015 en tekent bij zijn nieuwe club een contract tot medio 2016.

  AD

  Een onderdeel van de overgang van Bacuna naar Engeland is een oefenwedstrijd tegen Aston Villa in Euroborg tijdens de voorbereiding op het seizoen 2014/2015. FC Groningen laat nu al weten dat supporters die voor die tijd hun seizoenkaart 2014/2015 verlengen, gratis toegang hebben tot deze aantrekkelijke oefenwedstrijd. De datum van het duel is nog niet vastgelegd.

  Over de overgang van Bacuna naar de Premier League zegt algemeen directeur Hans Nijland: “Het is op de eerste plaats een enorm compliment aan Leandro Bacuna, dat een Engelse club van naam en faam hem heeft aangetrokken. Voor FC Groningen is het een groot compliment dat wij in staat zijn zelf spelers op te leiden, die rechtstreeks de overstap kunnen maken naar één van de sterkste voetbalcompetities ter wereld. We mogen dan ook met recht trots zijn op deze transfer. Waarbij we tevens willen opmerken dat de contacten met Aston Villa zijn gelopen, zoals wij die ons altijd zouden wensen, namelijk rechtstreeks tussen de directies van beide clubs.”

  Bacuna speelde 126 officiële wedstrijden in het eerste elftal van FC Groningen, waarin hij 17 keer scoorde. Bacuna is Groninger en hij stroomde reeds in 2002 op 10-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van FC Groningen in onder de naam Leandro Ernestina. Hij was afkomstig van GVAV-Rapiditas en doorliep vanaf de D-pupillen alle jeugdelftallen van FC Groningen. Bacuna speelde in diverse nationale jeugdselecties, waaronder in het team van Jong Oranje (tien duels, één doelpunt) dat nu deel neemt aan het EK onder-21 in Israël. Bacuna was voor dit eindtoernooi opgenomen in de voorselectie van bondscoach Cor Pot.

  Vrijdag zal Bacuna op deze site aan het woord komen over zijn transfer naar Engeland.


  Volgende Wedstrijd

  Volgende wedstrijd

  PSVFC Groningen

  Zondag 28 augustus 12:30 uur