string(9) "claudebot"

FC Groningen Facts: week 6.

Vrijdag 12 februari 2016 om 12:52

Met ingang van deze week zal op deze site in de aanloop naar het weekend een voorbeschouwing worden geplaatst in de vorm van FC Groningen Facts. In samenwerking met Opta Sports kijken we via een elftal feiten vooruit naar de wedstrijd FC Groningen – Ajax.

* FC Groningen is na PSV (1) en Ajax (2) de ploeg met de minste nederlagen in de Eredivisie: 6.
* FC Groningen en Ajax zijn met PSV de clubs zonder rode kaarten in deze competitie. In competitiewedstrijden van Ajax vielen zelfs helemaal geen rode kaarten.
* FC Groningen en SC Cambuur benutten deze Eredivisie nog geen strafschoppen; Ajax maakte er één in de persoon van Nemanja Gudelj.
* Er zijn drie spelers van FC Groningen die een rol speelden in alle 31 officiële wedstrijden. Sergio Padt stond telkens in de basis. Simon Tibbling kwam tot 29 basisplaatsen en twee invalbeurten en Bryan Linssen stond 25 keer in de basis en viel zesmaal in.
* In de gehele Eredivisie staat Rasmus Lindgren op plek drie in de lijst met het percentage van de meeste gewonnen persoonlijke duels: 1. Rens van Eijden 73,6%; 2. Terence Kongolo 72,3%; 3. Rasmus Lindgren 72,2%; 5. Kasper Larsen 69,2%.
* Vier spelers van FC Groningen hebben een aardig hoge minuten per goal-ratio: Mimoun Mahi scoorde elke 85 minuten, Oussama Idrissi 113, Danny Hoesen 141, Alexander Sørloth 147.
* Alexander Sørloth schoot/kopte dit seizoen tweemaal op doel. Beide keren scoorde hij.
* Oussama Idrissi, Bryan Linssen en Michael de Leeuw waren alle drie tegen Zwolle en Cambuur direct betrokken bij een Groningse treffer met een goal of assist.
* Dankzij de treffer van Michael de Leeuw tegen SC Cambuur staat de aanvaller nu op vijftig goals en assists voor FC Groningen in de Eredivisie (43 doelpunten, 7 assists).
* Rasmus Lindgren speelt mogelijk zijn 150ste competitiewedstrijd voor FC Groningen.
* Ajax maakte 13 van de 51 goals uit standaardsituaties. Groningen 4 van de 28.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus