string(9) "claudebot"

FC Groningen en Van de Laak nemen afscheid van elkaar.

Donderdag 29 maart 2012 om 10:37

FC Groningen is met Koen van de Laak overeengekomen dat de aflopende verbintenis van de 29-jarige aanvaller niet wordt verlengd. De afgelopen periode zijn er gesprekken gevoerd en van beide kanten bestond de behoefte een andere weg in te slaan. Van de Laak kwam in 2005 naar FC Groningen en speelde 160 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden.

FC Groningen en Van de Laak dienden voor 1 april een beslissing te nemen over een nieuw contract. “We zijn met wederzijds respect tot dit besluit gekomen”, licht Van de Laak toe. “Zeven jaar is een lange tijd, uitzonderlijk eigenlijk nog voor spelers. Ik ben er trots op al die tijd bij deze prachtige club te hebben mogen spelen. Het is een heel mooie periode geweest. Het is daarom jammer dat ik in mijn laatste seizoen tot nu toe niet veel heb terug kunnen geven aan de club. Ik heb veel respect voor de manier waarop FC Groningen vorig jaar is omgegaan met mijn aflopende contract, dat ondanks een zware blessure toch werd verlengd. Een dergelijke menselijke benadering kom je nog maar zelden tegen en dat zegt veel over deze club.”
Aansluiting
Van de Laak is momenteel op de weg terug om weer aansluiting te vinden bij de selectie. “Ik word weer fit en daarom hoop ik in de komende weken richting de play-offs nog een rol van betekenis te kunnen spelen voor het team Het is nog onduidelijk voor welke club ik volgend jaar zal spelen, maar FC Groningen zal hoe dan ook voor altijd een speciale plek bij me blijven innemen.”
In zeven seizoenen Groningen scoorde Van de Laak 26 keer en was hij tevens een periode aanvoerder. Van de Laak maakte de overgang naar Euroborg en de opmars van de club mee en behaalde met FC Groningen twee keer op rij Europees voetbal, in 2006 en 2007.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus