string(9) "claudebot"

FC Groningen en Hiariej komen nieuw contract overeen.

Dinsdag 04 oktober 2011 om 14:49

FC Groningen heeft de verbintenis met Tom Hiariej opengebroken en met drie jaar verlengd. De 23-jarige verdediger/middenvelder, die afkomstig is uit de eigen jeugdopleiding, staat nu tot medio 2015 onder contract in Euroborg. De oude overeenkomst van Hiariej liep tot de zomer van volgend jaar.

Tom Hiariej is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Groningen en speelde tot nu toe 98 officiële wedstrijden in het groen-witte shirt. De in Winschoten geboren Zuidbroeker kwam in die duels tot drie treffers.
Extra dimensie
Manager technische zaken Henk Veldmate van FC Groningen is verheugd over het nieuwe contract met Hiariej. “Het geeft altijd een extra dimensie als een jonge speler uit je eigen jeugdopleiding doorbreekt bij het eerste elftal en al langere tijd een vaste waarde is binnen de eerste selectie. Tom heeft al bijna honderd wedstrijden op ons niveau gevoetbald en heeft zich de laatste seizoenen steeds weer verder ontwikkeld. Wij waren al langer met hem in gesprek om te kijken of we zijn aflopende verbintenis konden verlengen en we zijn heel blij dat Tom met ons deze keuze nu heeft gemaakt. Tom is een speler, die op meerdere posities binnen het elftal uit de voeten kan en wij weten van elkaar wat we aan elkaar hebben. Dat is een mooi gegeven.”
Eerder wist FC Groningen ook al het contract van Leandro Bacuna te verlengen, een speler eveneens afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van de club.
Blij
Hiariej laat weten heel blij te zijn met zijn nieuwe contract. “We waren inderdaad al langer met elkaar in gesprek, maar mijn intentie was eigenlijk vanaf het begin om bij Groningen te blijven. Ik voel me prettig bij FC Groningen en de sfeer binnen de club bevalt me uitstekend. FC Groningen is nog altijd in ontwikkeling en zit in de lift omhoog. Daarvan wil ik graag onderdeel blijven uitmaken.”
“Ik kan mezelf bij de club elke dag weer en ieder jaar opnieuw verbeteren en doorontwikkelen en daarom is er voor mij geen enkele reden naar een nieuwe omgeving uit te zien. De ambities van FC Groningen stroken met mijn persoonlijke ambities. De club wil hogerop en elk jaar spelen om de plaatsen, die recht geven op Europees voetbal. Dit is mijn vierde seizoen bij de eerste selectie en de voorgaande drie jaar lukte het steeds net niet Europees voetbal te halen. Dat moet nu maar eens een keer echt gaan gebeuren!”

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus