string(9) "claudebot"

FC Groningen contracteert Jesper Drost.

Donderdag 30 juli 2015 om 16:16

FC Groningen heeft Jesper Drost gecontracteerd. De 22-jarige aanvallend ingestelde middenvelder tekent een overeenkomst voor vier seizoenen in Euroborg. De Trots van het Noorden neemt Drost over van PEC Zwolle, dat een transfersom ontvangt van de KNVB-bekerwinnaar.

Jesper Drost is op 11 januari 1993 geboren in Nunspeet. Hij begon met voetballen in zijn geboorteplaats Nunspeet en maakte vervolgens acht  jaar deel uit van de jeugdopleiding van PEC Zwolle. Drost zou voor het vijfde jaar op rij deel gaan uitmaken van de eerste selectie van de Zwolse club.
De linksbenige aanvallend ingestelde speler debuteerde op 18-jarige leeftijd in het betaalde voetbal. Dat was op 21 januari 2011 tegen AGOVV Apeldoorn. Een jaar later, op 27 januari 2012, scoorde Drost in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen FC Dordrecht zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.
Prijzen
In datzelfde seizoen werd Drost met zijn ploeg kampioen van de Jupiler League en promoveerde PEC Zwolle naar de Eredivisie. Met deze club won hij in 2014 de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. Ook dit jaar speelde Drost met Zwolle de bekerfinale, maar daarin verloor hij met zijn team van FC Groningen. Drost speelde tot nu toe 122 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal en scoorde  negentien treffers.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus