string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen benut optie in contract Johansson.

Maandag 22 april 2013 om 12:01

FC Groningen heeft de optie in het contract van Emil Johansson gelicht. De club behoudt hierdoor de transferrechten op de 26-jarige Zweedse verdediger.

Johansson staat door de benutte optie formeel nog tot medio 2015 onder contract bij de Trots van het Noorden, maar met de speler en zaakwaarnemer is afgesproken dat er komende zomer wordt gewerkt aan een vertrek uit Euroborg. FC Groningen diende de optie in het bestaande contract van Johansson aanvankelijk voor 1 april te lichten, maar in overleg met de zaakwaarnemer en speler werd deze deadline met een maand verlengd.
Belangstelling
Afgelopen winterperiode bestond er al belangstelling voor Johansson. Het Belgische Beerschot AC wilde de linkervleugelspeler toen voor de rest van het seizoen huren van FC Groningen en bedong tevens een optie tot koop. Johansson voegde zich ook daadwerkelijk bij de selectie van Beerschot tijdens een trainingskamp in het Turkse Belek, om zich een beeld te vormen van de Belgische club. Tot een overgang kwam het uiteindelijk toch niet. Ook IFK Göteborg toonde lange tijd interesse, maar haakte uiteindelijk af.
International
De Zweedse éénmalige A-international kwam sinds zijn komst naar Groningen in totaal tot acht officiële wedstrijden in het groen-witte shirt. Johansson werd medio 2011 overgenomen van het Noorse Molde FK. Daarvoor speelde de linksbenige verdediger drie seizoenen voor Hammarby IF. Johansson begon zijn loopbaan bij Degerfors IF. Naast een eenmalige A-interland kwam Johansson tot 14 wedstrijden voor Zweden Onder-21.

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard