FC Groningen B1 opent met drie punten.

Vrijdag 29 augustus 2014 om 11:08

Een prima dag voor de jeugdteams van FC Groningen. De beide B-teams begonnen winnend aan de competitie. In de poulefase van het bekertoernooi zegevierden zowel FC Groningen D1 als FC Groningen C1.

FC GRONINGEN B1 2-0 EXCELSIOR B1
1-0 Ebrar Yildirim (39.), 2-0 Ozan Kokcu (70.)

opstelling FCG B1 Jan Wolters, Tim Riksman, Luuk Kuipers, Daan Wijma, Mathijs Elderman, Nagesh Amatsaleh (77.Sander de Grote), Dennis Molema, Mehmet Gencer, Ibrahim Dumduya (52.Noel Wever), Ozan Kokcu, Ebrar Yildirim (61.Luke Millar).
De ploeg van trainer Marcel van Buuren pakte meteen drie punten in de openingswedstrijd van de competitie in de eerste divisie. In de eerste helft was de thuisploeg meer in balbezit en was het ook meer voorin te vinden. Op slag van rust kopte Ebrar Yildirim groenwit naar 1-0. Na rust bleef de FC domineren. Na een fraai hakje van Yildirim kon Ozan Kokcu net geen doel treffen. Tien minuten voor tijd besliste Kokcu met een beheerst doelpunt de wedstrijd. In de slotfase kreeg Noel Wever nog een tweetal prima kansen maar gescoord werd er niet meer.
BRABANT UNITED B2 2-5 FC GRONINGEN B2
0-1 Teun Cools (5.), 1-1 (10.), 2-1 (21.), 2-2 Teun Cools (38.), 2-3 Tom van de Looi (50.), 2-4 Jhurrey Margaritha (68.), 2-5 Teun Cools (78.)
opstelling FCG B2 Joep van de Haar, Oege Sietse van Lingen, Tom van de Looi, Luka Prljic, Daphny Phillips, Armani Mardjoeki, Marc Vegter (60.Tom Boezerooy), Daniel Teune, Teun Cools, Mark Westra, Jhurrey Margaritha (66.Givancy Phillips).
De onder-16 ploeg van FC Groningen is de competitie gestart met een eclatante overwinning in Den Bosch tegen de leeftijdsgenoten van Brabant United. De Groningers begonnen goed aan de wedstrijd. In de beginfase kopte Teun Cools uit een voorzet van Jhurrey Margaritha raak. Maar de thuisploeg keerde in kort tijdsbestek het tij. Een vrije trap belandde op de paal maar in de rebound was het wel raak. De 2-1 van Brabant Utd viel na een lange bal over de verdediging. Toch kon er nog met 2-2 gerust worden. Het was wederom Cools die op aangeven van Margaritha doel trof.
Na rust deed FC Groningen B2 het uitstekend en kreeg Brabant Utd geen kansen meer. Na tien minuten spelen in de tweede helft kopte Tom van de Looi uit een corner van Marc Vegter raak. In de slotfase liep de score verder op. Jhurrey Margaritha zette de ploeg van trainer Sander van Gessel op een 2-4 voorsprong. Het slotakkoord kwam op naam van Teun Cools die zijn derde van de dag maakte. Op een assist van Daphny Phillips maakte hij een handvol Groningse treffers vol.
FC GRONINGEN C1 1-0 FEYENOORD C1
Sammy Crowther (57.)
opstelling FCG C1 Mats Roorda, Steyn Strijker, Alagie Jabbie, Tapmahoe Sopacua (36.Ken Raghoebar), Gabriel Fernando, Mees Gootjes, Nick Kleen, Mark te Velde, Sammy Crowther (70.Rick Boyer), Werner Bouma (36.Max de Jong), Mark Jagt (36.Wilko van der Kooi).
Net als vorig seizoen openden de C-junioren van FC Groningen de bekercampagne met winst op Feyenoord C1. In een vrijwel gelijkopgaand duel waren Steyn Strijker en Nick Kleen verantwoordelijk voor de eerste mooie aanval van de Groningers. Mats Roorda voorkwam vervolgens een tegentreffer. Bij rust had de FC al op voorsprong kunnen staan. Kleen bereikte Sammy Crowther die zijn inzet voorlangs zag gaan. Uit een hoekschop was ook Gabriel Fernando dichtbij een doelpunt.
Na een enorme plensbui begonnen de teams aan de tweede 35 minuten. Een schot van de Rotterdammers werd door de prima keepende Mats Roorda op de lat getikt. Beide ploegen waren veelvuldig in de aanval en creeerden enkele goede kansen en mogelijkheden. Zo miste Feyenoord een kopkans. In de 57ste minuut viel de enige treffer van de wedstrijd te noteren. Van buiten het strafschopgebied joeg Sammy Crowther de bal in de kruising.
FC GRONINGEN D1 2-1 PEC ZWOLLE D1
0-1 (17.), 1-1 Nout de Groot (38.), 2-1 Romano Postema (54.)
opstelling FCG D1 Max Wolfs, Jort Stuiver, Yannick Hettinga, Nout de Groot, Jimi van Halen, Job van Dijk, Joel van Kaam, Daan Scholtens, Tom van der Werff, Jesper de Backer, Marshelon Pourier. Wissels: Kian Slor, Corvin Braun, Tijs Mulder, Marco Hut, Stein Barkhuis, Romano Postema.
De tweedejaars D-pupillen van FC Groningen wonnen in het bekertoernooi de eerste van drie poulewedstrijden. De thuisploeg legde in de beginfase een tweetal prima aanvallende combinaties op de mat maar echt dreigend voor het doel was men niet. Het was juist PEC Zwolle dat halverwege de eerste helft de leiding nam na een uitstekende aanval. Meteen daarop moest de Zwolse doelman op een uithaal van Job van Dijk redding brengen.
In de tweede helft werd de FC wel de betere ploeg. Nadat een Zwolse treffer werd afgekeurd was het Nout de Groot die vanuit een vrije trap de gelijkmaker liet aantekenen. De ploeg van trainer Arjen Jorritsma behield vervolgens het initiatief. Zes minuten voor tijd was Kian Slor ongrijpbaar voor de defensie van de opponent. Zijn inzet werd gekeerd maar uit de rebound was het Romano Postema die de groenwitten naar de overwinning schoot.
Bekerduel:
SC CAMBUUR D1 4-0 SC GENEMUIDEN D1
1-0 Milan Smit (8.), 2-0 Steyn Potma (12.), 3-0 Jhondly van der Meer (21.), 4-0 Steyn Potma (49.)