string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen accepteert schorsing Van Dijk; ook Lindgren geschorst.

Maandag 22 april 2013 om 16:28

Komende zaterdag kan FC Groningen in de uitwedstrijd tegen PSV niet beschikken over Virgil van Dijk. Hij heeft een schorsing geaccepteerd van één duel voor de rode kaart die hij zaterdagavond ontving in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Ook Rasmus Lindgren is geschorst, wegens zijn zevende gele kaart van het seizoen.

Na ruim een uur spelen kreeg Van Dijk zaterdagavond een rode kaart na een tackle op ADO-speler Dico Koppers.  Het was de eerste rode kaart van FC Groningen in de ruim twee seizoenen die hij voor de club speelt. De aanklager betaald voetbal heeft een voorstel gedaan van twee duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk.
Virgil van Dijk meldde zelf na afloop het volgende: “Ik heb de beelden bekeken en vind het zwaar gestraft. Het is een stevig duel, maar dat gebeurt wel vaker. Ik heb Dico Koppers zelf nog gesproken en hij zei ook dat er niets aan de hand was. Ik glij voorlangs in een poging de bal te raken en een voorzet eruit te halen. Het was een stevige tackle, maar ik had zeker niet de intentie om hem te raken. Ik heb op het veld niet geprotesteerd, dat heeft toch geen zin. Ik ben snel van het veld gegaan, maar in mijn ogen was het geen rode kaart.”
Ook de clubleiding is nog steeds van mening dat de rode kaart een te zware straf was voor de overtreding. Directeur Hans Nijland: “We vinden de straf te zwaar en daarmee een schorsing ook. Maar gezien de hoogte van de schorsing hebben we toch besloten om het voorstel van de aanklager te accepteren.”
“Van Dijk ontbreekt nu tegen PSV, maar is tegen VVV-Venlo wel weer inzetbaar. Als wij de straf niet zouden accepteren, is het risico ons te groot dat de tuchtcommissie een zwaardere straf zal uitspreken en Van Dijk dan meer wedstrijden zou ontbreken in deze cruciale fase van de competitie. Op die gronden zijn we tot deze afweging gekomen.”
Schorsing
Ook Rasmus Lindgren is aanstaande zaterdag niet inzetbaar tegen PSV. Hij kreeg zaterdagavond zijn zevende gele kaart van het seizoen van arbiter Van Sichem en is automatisch uitgesloten van de volgende competitiewedstrijd. Leandro Bacuna, Andraz Kirm en Kees Kwakman staan in Eindhoven op scherp en missen bij een gele kaart het uitduel met VVV-Venlo.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’