FC Groningen A1 incasseert zevenklapper.

Dinsdag 02 februari 2016 om 17:43

Er stonden vandaag slechts twee competitiewedstrijden op het programma. In beide duels werden door de bovenbouwteams van FC Groningen geen punten gepakt.

FC GRONINGEN A1 2-7 AJAX A2
0-1 (2.), 0-2 (23.), 0-3 (28.), 0-4 (45.), 0-5 (79.), 1-5 Daniel Bouman (83.), 2-5 Daniel Bouman (84.), 2-6 (85.), 2-7 (90.)
opsteling FCG A1 Erwin Heidekamp, Tim Riksman, Twan Nieboer, Luuk Kuipers, Niels Ridderstap (88.Mathijs Elderman), Marijn Ploem, Matthijs Hardijk (31.Mehmet Gencer), Daniel Bouman, Stan Haanstra (76.Nagesh Amatsaleh), Ozan Kokcu (72.Yassine Zakir), Rutger Etten (46.Joey Salden).
De A-junioren van FC Groningen wisten voor de vierde maal op rij niet te winnen in de Eerste Divisie Hoog. Ajax A2 kwam al na twee minuten aan de leiding en domineerde de eerste helft volledig. Binnen twintig minuten had de score verder op kunnen lopen maar doelman Heidekamp redde tweemaal en zag een vliegend schot net over gaan. Toch was er geen houden aan voor de Groningers want de Ajacieden liepen uit naar een 4-0 voorsprong bij rust. Rutger Etten kreeg de enige kans voor de thuisploeg. Zijn schot werd echter gepareerd door de goalie. Vlak na rust was Stan Haanstra dreigend maar zijn inzet belandde in het zijnet. Tot een kwartier voor tijd gebeurde vervolgens weinig. De slotfase kenmerkte zich door de vele doelpunten. Na de vijfde Amsterdamse treffer trof Daniel Bouman in een tijdsbestek van zestig seconden tweemaal doel. Bij de eerste goal scoorde hij in de rebound nadat een schot van Nagesh Amatsaleh in eerste instantie werd gered. In de slotminuten voegde de tegenstander nog eens twee doelpunten aan het totaal toe.
ADO DEN HAAG B1 4-1 FC GRONINGEN B1
0-1 Daniel van Kaam (5.), 1-1 (39.), 2-1 (52.), 3-1 (57.), 4-1 (80.)
opstelling FCG B1 Mats Roorda, Daniel Camara Bos, Tapmahoe Sopacua (77.Steyn Strijker), Luka Prljic (65.Ken Raghoebar), Oege Sietse van Lingen, Mees Gootjes (57.Ludovit Reis), Daniel van Kaam (65.Darlin van der Werff), Kolbeinn Birgir Finnsson, Sam Crowther, Martijn van Maastrigt, Jhurrey Margaritha (57.Wilko van der Kooi).
De B-junioren van FC Groningen hebben de zege van afgelopen woensdag op SC Heerenveen geen goed vervolg kunnen geven. Desalniettemin was de start in Den Haag veelbelovend want dankzij een treffer van Daniel van Kaam werd in een mum van tijd de leiding genomen. “We begonnen inderdaad goed en speelden ook een prima eerste gedeelte van de eerste helft,” bevestigde trainer Sander van Gessel. “We hadden veel balbezit en kenden weinig problemen met de tegenstander. Op het eind namen zij wat meer het initiatief. Omdat ze weinig creëerden was het zuur dat we vlak voor rust een goal tegen kregen.” Na rust waren de ploegen aanvankelijk gewaagd aan elkaar. Foutief ingrijpen in de verdediging leverde een thuisploeg een strafschop en daarmee ook de 2-1 voorsprong op. Die treffer bleek cruciaal voor het verloop van de wedstrijd. Van Gessel: “Wij moesten toen komen maar door hun snelheid en enkele omschakelmomenten deden ze ons pijn in de counter. Ze maakten dat overigens goed af.”