string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘Moeten weer bij de les zijn’.

Vrijdag 23 september 2016 om 16:11

Trainer Ernest Faber van FC Groningen heeft aan de vooravond van het thuisduel met Heracles Almelo de smaak te pakken met zijn ploeg. Na de eerste competitiezege in Utrecht volgde de bekerzege van afgelopen dinsdag in Capelle aan den IJssel en redelijk ongemerkt is de Trots van het Noorden hierdoor alweer vier wedstrijden op rij ongeslagen. “We hebben de laatste tijd wat zelfvertrouwen getankt,” constateert de oefenmeester.

De puzzelstukjes vielen vorige week vrijdag in Utrecht allemaal op hun plaats en aan de uitzege in de Galgenwaard gaf Groningen dinsdag bij VV Capelle een passend vervolg. “Het enige dat op die wedstrijd aan te merken was”, vertelt Faber, “is dat we het eerder hadden moeten beslissen. Als je binnen een kwartier met 2-0 voor staat, kun je het beter meteen afmaken. Dat gebeurde nu pas in de loop van de tweede helft.”

Ambitie

Over het vervolg van het traject van het bekertoernooi was Faber minder te spreken. De loting koppelde de twee FC’s – net als vorig seizoen – wederom aan elkaar. “We hadden liever een extra thuiswedstrijd gespeeld in oktober,” aldus Faber. “De tegenstander had me dan niet zoveel uitgemaakt. Utrecht is één van de moeilijkste tegenstanders die we konden treffer, maar des te groter is ook de uitdaging. Ze hebben een mooi stadion, een goed veld en we kunnen daar weer laten zien wat onze ambitie is in het bekertoernooi.”

Voordat het zover is, wachten eerst nog de wedstrijden in de Eredivisie. Te beginnen morgenavond (zaterdag – red.) tegen Heracles Almelo. Dat zal waarschijnlijk een heel andere wedstrijd worden, dan vorige week in Utrecht. Het maakt Faber niet uit. “Wij zijn ook prima in staat het spel te maken. En zullen dat vanuit de beweging moeten doen. Binnen het systeem moeten we de kansen vinden. Dat betekent geduld bewaren en een snelle balcirculatie, zodat we de zijkanten kunnen benutten. En als we de bal verliezen, dan moeten we ook scherp zijn in de omschakeling.”

Patronen

De bekerwedstrijd van dinsdag was een duel waarin de vaste patronen verder ingeslepen konden worden. Behalve Jesper Drost (enkel) en Desevio Payne (hak) is iedereen ‘aan boord’ voor de competitiewedstrijd tegen Heracles. “Elke speler weet wat er op een specifieke positie van hem gevraagd en geëist wordt. Zo spelen we, trainen we en pakken we de laatste tijd de resultaten. De randvoorwaarden zijn aanwezig om morgen (zaterdag – red.) in eigen stadion de eerste overwinning te pakken. Maar we zullen weer bij de les moeten zijn.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’