string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘Moeten meedogenlozer zijn’.

Zaterdag 24 september 2016 om 21:18

FC-trainer Ernest Faber was opnieuw teleurgesteld in het eindresultaat van een thuiswedstrijd. Zijn college John Stegeman van Heracles Almelo was ‘content’ met een punt gezien de vele afwezigen door blessures.

Ernest Faber (FC Groningen): “Het was qua resultaat een teleurstellende avond. We hadden op meer gerekend, in eigen huis, met een aantal goede wedstrijden in de benen en iedereen die fit uit het bekerduel met Capelle was gekomen.”

“Dat we niet wonnen, was deels onze eigen schuld. In de eerste helft had het tempo hoger gemoeten, maar verdedigden we opnieuw wel goed. We kunnen goed voetballen en kregen best aardige mogelijkheden, maar als je een wedstrijd wilt winnen dan moet je meedogenlozer zijn in het afronden van de kansen.”

“Nu probeerden we vaak te snel te forceren. In de tweede helft zochten we het wel meer via de zijkanten. We kregen een aantal grote mogelijkheden en als je die vervolgens niet afmaakt, dan verdien je uiteindelijk ook niet meer dan één punt.”

John Stegeman (Heracles Almelo):  “Na de 120 minuten van woensdag en de personele problemen, wisten we dat we vol aan de bak moesten. Mijn persoonlijke keuze om Lerin Duarte te laten starten, pakte verkeerd uit. Hij gaf uit voorzorg aan gewisseld te moeten worden.”

“In de eerste helft waren we nog ‘in control’, konden we goed de vrije man vinden. Groningen kreeg wel een aantal kansen. In de tweede helft was het eerst overleven en toen de storm ging liggen, kregen wij ook nog wat aardige kansen.”

“Over het geheel genomen ben ik content met een punt. Een compliment wil ik de ploeg maken voor de mentaliteit en het karakter waarmee het ene punt mee terug mag in de bus naar Almelo.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’