string(9) "claudebot"

Evenaring van record tegen RWE Eemsmond.

Zaterdag 02 juli 2011 om 20:39

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Zandeweer met 13-0 gewonnen van de amateurcombinatie van RWE Eemsmond. Bij rust was de stand reeds 0-8. Leandro Bacuna was topscorer van de middag met vier treffers. Vier nieuwelingen maakten hun officieuze debuut voor de FC.

Bij de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was het traditioneel een debutantenbal. Vier van de zes aanwinsten kwamen in actie. Rechtsback Johan Kappelhof en centrale verdediger deden dat voor rust. Lorenzo Burnet de volledige wedstrijd, mede voor de blessure van collega-linksback Emil Johansson. Suk Hyun-Jun kwam na een afwezigheid van zo’n acht weken met een knieblessure voor het eerst in actie in wedstrijdverband.
Naast Johansson ontbrak ook nog Matías Jones die met Uruguay onder-20 de komende maand nog interlandverplichtingen heeft. Van de oude garde waren Tim Sparv, Tim Matavz en Thomas Enevoldsen nog niet aanwezig. Het trio kreeg een week langer vrijaf in verband met de interlandverplichtingen van begin juni. Daarnaast ontbrak Shkodran Metaj wegens een stage bij Dynamo Dresden, Dusan Tadic wegens ziekte en waren de geblesseerden Koen van de Laak en Nicklas Pedersen niet inzetbaar.
Na twaalf minuten werd door FC Groningen de ban gebroken. Danny Holla bracht de gasten via een benutte strafschop aan de leiding. Na een kopbal van Bacuna en een treffer na een eigen actie van diezelfde Bacuna, schoot Holla zijn tweede van de middag binnen. Na een halfuur was de stand daarmee 0-4. In het tweede halfuur maakte Groningen er vijf: Petter Andersson (afstandsschot), Henk Bos (schuiver), Tom Hiariej (opwippertje), Kees Kwakman (hakje na een hoekschop) en Bacuna (voorzet van Suk Hyun-Jun) brachten de score na 53 minuten op 0-9.
Na de pauze bleven naast Burnet ook Bacuna en Tim Keurntjes ook in de ploeg die op dat moment met Oluwafemi Ajilore en Brian van Loo nog met twee spelers op het veld stond die niet in de jaren ’90 ter wereld kwamen. Keurntjes maakte in het laatste kwartier uit de tweede assist van Suk de 0-10. In de zeven minuten daarop volgend liep de score nog op naar een marge van dertien via Bacuna (intikker), Suk (rebound van eigen schot) en Atilay Batbay, één van de vijf spelers van de zogenaamde B-kern die in actie kwamen.
Met een score van 13-0 evenaarde de FC het record uit 2009, toen in Roodeschool met dezelfde cijfers werd gewonnen. Vorig jaar bleef de teller in Uithuizermeeden nog steken op 0-9. Komende dinsdag is Harkstede het decor van de tweede oefenwedstrijd van het seizoen. Helmond Sport is daar de tegenstander. Aanvang is 19.00 uur. Kaarten zijn vanaf 17.30 uur verkrijgbaar aan de kassa’s. Prijs is dan 9 euro voor volwassenen en 4 euro voor jeugd tot en met 12 jaar.
Trainer Pieter Huistra had het na afloop druk met het uitdelen van handtekeningen en op de foto gaan met FC-fans. Hij keek terug op de eerste week van het seizoen: “Deze wedstrijd van de afsluiting van de eerste van zes weken voorbereiding. Na zeven trainingen was dit de eerste keer dat de spelers het wedstrijdtenue aan hadden en een echte wedstrijdvoorbereiding meemaakten. Welk doelpunt ik de mooiste vond? Moeilijk. Het hakje van Kwakman? Of misschien wel het ‘wippertje’ van Hiariej. Al met al was dit duel een mooi besluit van de eerste trainingsweek.”

Opstelling FC Groningen
Luciano (46’ Van Loo); Kappelhof (46’ Luis Pedro), Ivens (46’ Van Dijk), Kwakman (46’ Bakker), Burnet; Hiariej (46’ Kieftenbeld), Andersson (46’ Suk), Holla (46’ Ajilore); Bos (46’ Batbay), Bacuna, Keurntjes.
Internationals: Sparv, Matavz, Jones, Enevoldsen. Ziek: Tadic.
Blessures: Van de Laak, Pedersen, Johansson, Broerse, Ben Moussa. Stage: Metaj.
Scheidsrechter: Winter
Toeschouwers: 1.250
Scores: 12’ Holla (strafschop) 0-1, 16’ Bacuna 0-2, 19’ Bacuna 0-3, 27’ Holla 0-4, 36’ Andersson 0-5, 39’ Bos 0-6, 41’ Hiariej 0-7, 45’ Kwakman 0-8; 53’ Bacuna 0-9, 78’ Keurntjes 0-10, 82’ Bacuna 0-11, 84’ Suk 0-12, 85’ Batbay 0-13.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’