string(9) "claudebot"

Europese tegenstanders FC starten wisselend.

Dinsdag 01 september 2015 om 13:44

Olympique Marseille, Braga, Slovan Liberec en FC Groningen werden afgelopen vrijdag in Monaco aan elkaar gekoppeld tijdens de loting voor de groepsfase van de UEFA Europa League. Logischerwijs worden de prestaties van de tegenstanders in Groep F met veel interesse gevolgd door Stad en Ommeland.

Olympique Marseille trapte vrijdagavond de vierde ronde in de Franse Lique 1 af in en tegen Guingamp. De Franse grootmacht is de competitie niet denderend begonnen en maakte al vroeg in het seizoen een trainerswissel mee. Ook in Guingamp was het team van de nieuwe Spaanse trainer Michel zoekende.
Marseille onderuit
Olympique ging dan ook met 2-0 onderuit tegen de bekerwinnaar van 2014. Hoewel de ploeg – met de Nederlander Karim Rekik in de verdediging – zeker mogelijkheden kreeg, kwam het ongeveer twintig minuten voor tijd op achterstand. In de slotfase van de wedstrijd liep het ook nog tegen een succesvolle counter aan waardoor de eindstand op 2-0 in het voordeel van Guingamp kwam te staan.
In de eerste vier wedstrijden werd drie keer verloren en won l’OM enkel thuis van Troyes, dat wel direct met 6-0 werd verslagen. De drie punten uit vier duels brengt de ploeg uit de Zuid-Franse havenstad op een vijftiende plaats in de competitie.
Olympique Marseille heeft deze zomer veel nieuwe spelers aangetrokken. Naast Rekik kwamen er veertien andere nieuwelingen de Franse topclub versterken, onder wie het duo Paolo De Ceglie en Mauricio Isla, dat op de laatste dag van de transfermarkt werd binnengehaald van Juventus. Het grote Franse talent Mario Lemina maakte op het laatste moment juist de omgekeerde weg en gaat bij de Italiaanse kampioen aan de slag.
Braga overtuigend
Braga won afgelopen weekend in de Portugese competitie overtuigend van Boavista. In eigen huis won de ploeg uit het noorden van Portugal met maar liefst 4-0, mede door twee doelpunten van middenvelder Nikola Vukcevic.
Braga heeft zes punten verzameld uit de eerste drie wedstrijden en staat daarmee op een vijfde positie in de Premeira Liga. Naast de overwinning op Boavista werd Nacional thuis met 2-1 verslagen en liep met buitenshuis bij Rio Ave tegen een 1-0 nederlaag aan.
Ook in Braga was het de laatste dag van de transfermarkt nog vuurwerk. Wilson Eduardo – vorig seizoen nog actief bij ADO Den Haag – werd aangetrokken. De Spaanse middenvelder Aaron Ñíguez kwam over van Elche en Felipe Augusto maakte de overstap van Valencia naar Portugal.
Slovan Liberec niet in actie
Slovan Liberec kwam afgelopen weekend niet in actie in de Tsjechische competitie. In de Synot League zijn tot op heden vijf speelrondes geweest en daarin heeft de ploeg van oud-FC’er Ondrej Svejdik nog niet verloren. Twee maal werd gewonnen en drie keer eindigde een wedstrijd gelijk. Met negen punten uit vijf wedstrijden staat Liberec derde op de ranglijst.
Ook de Tsjechen roerden zich op de laatste dag van het transferwindow nog op de spelersmarkt. Dmitry Efremov werd voor één seizoen gehuurd van het Russische CSKA Moskou. De 20-jarige flankspeler is Russisch jeugdinternational.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’