string(9) "claudebot"

‘Duel met Cercle gaat door; FC in Haren tegen Getafe’.

Dinsdag 11 juni 2013 om 14:25

In de 432ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op de ontwikkelingen voor en achter de schermen bij de club en kijkt hij onder meer naar de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

“Onze jeugdopleiding is vorige week in de nieuwe samenstellingen aan het nieuwe seizoen begonnen en zal straks tijdens de zomervakantie een break van een paar weken kennen. FC Groningen D1 deed afgelopen weekeinde mee aan een groot internationaal jeugdtoernooi in Ljubljana. De ploeg van trainer Arjen Jorritsma heeft in Slovenië een goed visitekaartje afgegeven. De poulefase werd succesvol doorlopen. De D-pupillen werden voor de finale uitgeschakeld door de latere winnaar en topfavoriet Dinamo Zagreb. Helaas werd ‘het brons’ gemist, maar FC Groningen maakte een dermate positieve indruk, dat een nieuwe uitnodiging voor het toernooi van volgend jaar al weer op zak is.”
Marco Bizot
“Van de eerste selectie van FC Groningen is keeper Marco Bizot nog als enige in actie. Hij neemt met Jong Oranje deel aan het EK onder-21 in Israël. De ploeg van bondscoach Cor Pot doet het daar tot nu toe uitstekend. Na twee gewonnen poulewedstrijden is Nederland al zeker van de halve finale, die zaterdag op het programma staat. Morgenavond (woensdag – red.) speelt Jong Oranje tegen Jong Spanje, dat eveneens reeds gekwalificeerd is. Tot nu toe heeft Bizot als reserve-keeper achter eerste doelman Jeroen Zoet nog geen speelminuten gehad, maar hij maakt net als de overige selectiespelers binnen de ploeg onderdeel uit van de huidige goede prestaties. De bij FC Groningen vertrokken international Tim Sparv komt vanavond (dinsdag – red.) mogelijk nog in actie tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van Finland in en tegen Wit-Rusland.”
Achter de schermen
“In Euroborg wordt toegewerkt naar de eerste training op zondagmiddag 23 juni in Haren. Momenteel zijn er voor en achter de schermen heel wat contacten met spelers, clubs, voetbalmakelaars en zaakwaarnemers. Er zijn de nodige mutaties te verwachten, maar we kunnen pas concreet iets melden als zaken volledig duidelijk en daadwerkelijk afgerond zijn. Zo zijn we ons breed aan het oriënteren op een vervanger voor keeperstrainer Ruud Hesp, die zijn ontslag bij ons heeft ingediend om aan de slag te kunnen bij PSV.”
“Wij vinden het jammer dat Hesp vertrekt, maar begrijpen dat hij deze kans wil pakken. Wij gunnen hem dit ook, maar hebben daarbij wel rekening te houden met de belangen van FC Groningen. Hesp heeft het in zijn functie uitstekend gedaan bij ons en wij willen opnieuw een goede keeperstrainer aanstellen. Hierbij willen wij zorgvuldig te werk gaan en geen overhaaste beslissing nemen. Hesp heeft een opzegtermijn van drie maanden. Op het moment dat wij een geschikte opvolger hebben gevonden, kan Hesp vertrekken. Tot die tijd staat hij bij FC Groningen onder contract. Dit zou tot uiterlijk 1 september de situatie kunnen zijn, al realiseren we ons dat het voor alle partijen goed zou zijn als er bij de start van het nieuwe seizoen duidelijkheid is.”
Oefenprogramma
“Het voorbereidingsprogramma van FC Groningen op het nieuwe seizoen krijgt steeds meer vorm. We hebben vanuit Brugge de definitieve bevestiging gekregen dat de oefenwedstrijd tegen Cercle Brugge doorgang kan vinden op zondag 21 juli. De aftrap in het Jan Breydelstadion is daarbij vastgesteld om 18.30 uur. De wedstrijd maakt onderdeel uit van de zogenaamde ‘Fandag’ van Cercle Brugge, vergelijkbaar met onze Open Dag, die wij overigens op zondag 7 juli organiseren.”
“Daarnaast zullen wij op woensdag 24 juli in Haren een oefenwedstrijd spelen tegen Getafe CF. De club uit de voorstad van Madrid eindigde afgelopen seizoen als tiende in de Spaanse Primera División. De aftrap op Sportpark De Koepel in Haren is om 19.00 uur. Voor het weekeinde van 27/28 juli zoeken we nog een profclub als tegenstander voor een oefenwedstrijd in Delfzijl bij vv Neptunia.”
Kids United
“Dit jaar viert Stichting Kids United haar tiende verjaardag. De voetbalclub voor kinderen en jongeren met een beperking verwelkomde onlangs het tachtigste lid. Zaterdag komt het door FC Groningen geadopteerde G-team in actie tijdens het Menzis Kids United jubileumtoernooi op Sportpark het Noorden van vv Potetos. Diverse teams met in totaal ruim tweehonderd kinderen en jongeren met een beperking nemen het vanaf 10.15 uur tegen elkaar op. De deelnemende ploegen komen uit de vier noordelijke provincies.”
Activiteiten
“Tot slot benoemen we nog drie activiteiten. Zaterdag wordt het Aszen Tournament georganiseerd. Dit toernooi is speciaal voor supporters van FC Groningen en wordt gehouden bij LTC Assen. De opbrengst van de dag, onder meer uit het inschrijfgeld van de deelnemende teams, komt ten goede aan onze maatschappelijk partner Make-A-Wish Nederland. Een mooi initiatief.”
“Donderdagavond zal ondergetekende gastspreker zijn tijdens de afsluiting van het seizoen van de ACV Businessclub in De Nieuwe Kolk in Assen.”
“En met de mededeling dat FC Groningen vrijdag met een afvaardiging vertegenwoordigd zal zijn op de receptie van onze gewaardeerde sponsorrelatie Bouwbedrijf Wolthuis in verband met het tienjarig bestaan, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jos vs. Bacuna: Game on!

6 dagen geleden

VAN EIGEN BODEM met JIULIE BUIGEL: ‘MENSEN ZEGGEN DAT IK EEN NEUSJE HEB VOOR DE GOAL’

6 dagen geleden

Tiemen Werksma genomineerd als Leonardo Hotels Strijder van het Jaar