string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Drost: ‘Een mooie uitdaging’.

Donderdag 30 juli 2015 om 17:55

Jesper Drost tekende donderdagmiddag in een goedgevulde Noordlease Business Corner een 4-jarig contract bij FC Groningen. De aanvallend ingestelde middenvelder komt over van PEC Zwolle waar hij als speler uit de jeugdopleiding doorgroeide tot een gewaardeerde kracht. De 22-jarige Drost heeft veel zin in een nieuwe stap van zijn carrière.

Drost kwam als 9-jarige jongen in de jeugdopleiding van de Zwollenaren terecht en werd in de jeugd geregeld vervroegd overgeheveld naar een hogere leeftijdscategorie. Op zijn zestiende mocht de -uit Nunspeet afkomstige- speler via trainingen ruiken aan het eerste elftal en maakte hij op zijn achttiende zijn debuut in het betaalde voetbal. FC Groningen is de eerste stap voor Drost buiten Zwolle.
“Natuurlijk is dat spannend want alles is nieuw, maar ik zie het vooral als een mooie uitdaging,” zegt de aanwinst. “Ik heb dertien jaar bij PEC Zwolle gezeten en nu mag ik me hier gaan bewijzen. Het is allemaal net een stukje groter dan bij Zwolle en ik zie het als een mooie stap hogerop. Ik hoop me hier verder te kunnen ontwikkelen.”
Naast FC Groningen was er interesse in Drost van clubs uit binnen- en buitenland. De Trots van het Noorden was echter het meest concreet en slagvaardig. “De gesprekken die ik heb gevoerd met de mensen van de club en de trainer maakten indruk. Daaruit bleek dat ze me heel graag wilden hebben. Dat we straks ook nog Europa League spelen, is een mooie bonus.”
Drost komt bij FC Groningen niet veel bekenden tegen, maar ziet dat niet als een groot probleem. “Ik ken Eric Botteghin nog vanuit Zwolle, al ging hij vrij snel weg nadat ik bij het eerste kwam en Yoëll van Nieff ken ik van jeugdelftallen van Oranje. Bij voetballers gaat het over het algemeen altijd een beetje sneller, is het ons kent ons, dus ik leer mijn nieuwe teamgenoten vast snel kennen.”
Helemaal onbekend is de nieuwe leefomgeving van de speler die het shirt met rugnummer 17 gaat dragen niet. “Mijn vriendin studeert in Groningen, dus ik red me hier wel. De supporters ken ik van de uitwedstrijden en daarin hadden we het bijna altijd lastig. Natuurlijk heb ik afgelopen seizoen in De Kuip ook kunnen zien dat het hier aardig leeft,” aldus een glimlachende Drost.
Drost omschreef zichzelf als een speler die het liefst op de nummer 10 positie speelt, achter de spits. “Daar gaat mijn voorkeur naar uit, al kan ik ook op andere posities op het middenveld uit de voeten. Ik ben een speler met diepgang, wil veel voor de goal komen en ‘tussen de linies’ spelen. Nee, er is me niet op een papiertje geschreven dat ik een basisplaats krijg. Aan mij de taak om me snel aan te passen en me opnieuw te laten zien.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’