string(9) "claudebot"

Doelpuntloze bedoening in Kerkrade.

Zondag 06 december 2015 om 19:03

FC Groningen heeft zondagavond in Zuid-Limburg met 0-0 gelijkgespeeld op het kunstgras van Roda JC Kerkrade. Met het 25ste wedstrijdpunt in vijftien duels staat de ploeg van trainer Erwin van de Looi nu op de vijfde plek van de ranglijst en nu zeven duels op rij ongeslagen.

In Kerkrade trad de FC aan met dezelfde basisopstelling als afgelopen weekend tegen ADO Den Haag, toen in de slotfase een overwinning werd geboekt. Mimoun Mahi was terug bij de selectie, maar kon nog niet starten vanaf de aftrap. In de ploeg van Roda was Gibril Sankoh een oude bekende voor de Trots van het Noorden.
In de eerste helft viel er bar weinig te beleven in het Parkstad Limburg Stadion. Hans Hateboer en Jesper Drost probeerden het nog van afstand voor de gasten en Mitchel Paulissen deed dat bij de thuisploeg. Scheidsrechter Ed Janssen was genoodzaakte één gele kaart te geven, aan Ton van Hyfte.
Het eerste kwartier na de pauze was al meer enerverend dan de eerste drie. Etiënne Reijnen en Simon Tibbling wisten tweemaal Albert Rusnak in stelling te brengen en Hedwiges Maduro was eens dichtbij de openingstreffer toen hij in de ‘vijf meter’ opdook. In het laatste halfuur kwamen Bryan Linssen en Mimoun Mahi erbij als extra impuls bij de groen-witte ploeg. De clubtopscorer zorgde meteen voor extra gevaar.
De thuisploeg moest het vooral hebben van de spelhervattingen en vooral de druk gebarende en coachende en fluitende trainer Darije Kalezic was een vermakelijk gezicht. Doelman Sergio Padt moest twee keer ingrijpen bij kansen van de thuisclub, maar uiteindelijk was de doelpuntloze eindstand een terechte afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Daaraan kon ook invaller Danny Hoesen niets veranderen.
Door de nederlaag van Vitesse is FC Groningen weer een plekje opgeschoven op de ranglijst en staat nu vijfde. Komende zondag 13 december komt de nummer 2, Feyenoord, op bezoek in Euroborg. Voor het zover is zal FC Groningen in Euroborg met opgeheven hoofd afscheid willen nemen van de poulefase van de UEFA Europa League. SC Braga is donderdag 10 december om 19.00 uur de laatste tegenstander.

Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet; Maduro (61’ Linssen), Drost, Tibbling; Antonia (62’ Mahi), De Leeuw (83’ Hoesen), Rusnak.
Rest bank: Van der Vlag, Larsen, Tamata, Payne.
Opstelling Roda JC Kerkrade
Van Leer; Dijkhuizen, Sankoh, Swinkels, Van Peppen; Rutjes (91’ Blättler), Faik, Van Hyfte, Paulissen (70’ Van Son), Gyasi; Boakye (83’ Ngohbo).
Rest bank: Verbist, Monteyne, Griffiths, Biemans.
Toeschouwers: 13.171
Scores: geen
Scheidsrechter: Janssen
Overige officials: Geutjes, Brink en Gerrets
Gele kaarten: 35’ Van Hyfte, 91’ Kappelhof

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus