string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Documentaire 'Als je maar niet zoals Hans Nijland wordt' in première.

Zondag 25 september 2016 om 11:12

Op 14 september was Hans Nijland exact twintig jaar werkzaam als algemeen directeur van FC Groningen. Hij is daarmee op dit moment de langstzittende directeur in het Nederlands betaalde voetbal. De Fox Sports Doc "Als je maar niet zoals Hans Nijland wordt," die zondagavond 25 september om 21.00 uur in première gaat op Fox Sports, kijkt terug op die twintig jaar.

De Fox Sports Doc “Als je maar zoals Hans Nijland wordt” behandelt de twintig jaar waarin FC Groningen onder leiding van Nijland van een technisch failliete club uitgroeide tot een vaste subtopper in de Eredivisie. Nijland vertelt over zijn opvallende begin als algemeen directeur, de moeilijke eerste jaren, zijn familie, zijn stukgelopen huwelijk, zijn gezondheid, de interesse van PSV, de toekomst en natuurlijk over zijn club FC Groningen. Daarnaast komen anderen over hem aan het woord zoals Wim Entzinger, Ed Zijp, Erik Mulder, Henk Veldmate, Ron Jans, Riemer van der Velde, Michael van Praag, Arjen Robben, zijn vrouw Marieke en zijn zoon Stef en wordt er een inkijkje gegeven in de werkzaamheden van Nijland rond een wedstrijddag.

De Fox Sports Doc “Als je maar niet zoals Hans Nijland wordt” is zondagavond 25 september om 21.00 uur te zien op Fox Sports 1. De documentaire van de makers Emiel Venema en Jos Schoenmaker van FC Groningen TV wordt daarna diverse keren herhaald op Fox Sports: maandag 26 september 21.00 uur kanaal 5, dinsdag 27 september 22.00 uur kanaal 5, woensdag 28 september 23.00 uur kanaal 5, en vrijdag 30 september 22.00 uur kanaal 5.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard