string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Mos: ‘Tegendoelpunten jeugdzondes’.

Zondag 02 mei 2010 om 18:48

De trainers van Groningen en Sparta gaven na afloop hun analyses. De Mos (Sparta) sprak bij de tegengoals over ‘jeugdzonden’. Jans was naast het resultaat tevreden over het eerste kwartier na de pauze.

Aad de Mos: “In het verleden heb ik vaker tegen het FC Groningen van Ron Jans gespeeld. En dit is wel de beste ploeg in al die keren die ik voor mijn neus heb gekregen. Dat bleek al uit de analyses van Willem II-thuis en Utrecht-uit. Ze vallen aan over de beide vleugels en speelden vandaag met ‘anderhalve’ spits. Vooraf was bekend dat zij ons pijn zouden kunnen doen. We hebben er met de jonge ploeg de afgelopen week vaker op getraind dan normaal.”
“Dat de eerste tegengoal uit een voorzet viel, was een jeugdzonde. Ook de tweede door ons centrum viel in die categorie. De derde was meer ongelukkig. Bij 3-0 leek het gespeeld, maar we toonden daarna nog wel veerkracht en scoorden de 3-1. Het klassenverschil was vandaag overduidelijk. Deze uitslag is dan ook dik en dik verdiend.’
Geen onbekende
Ron Jans: “We waren niet tevreden over de eerste helft. We kwamen te weinig door over de zijkanten en achterin werd te snel de lange bal gehanteerd. De mogelijkheden die we kregen, speelden we bovendien slecht uit. Het werd hoe langer hoe trager en er was te weinig beweging en creativiteit. In de rust waren we du niet tevreden. De keuze was de 1-0 vasthouden of voor de 2-0 en meer te gaan. De ploeg is stormachtig naar buiten gegaan.”
“Na de 3-0 was het echter over. Sparta kwam zelfs nog terug in de wedstrijd en kreeg zelfs nog de betere kansen. Daar baal ik wel van. Maar van het resultaat baal ik niet. We wilden op eigen kracht de play-offs halen en dat is gelukt. Een doelstelling moet realistisch en uitdagend zijn. Het doel is nu realiteit. Als wij de play-offs winnen, draaien we echt een topseizoen. Utrecht is geen onbekende voor ons. We gaan ons nu op hen voorbereiden.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’