string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De ‘Marietje Andrea’ in Caraïbisch gebied.

Donderdag 25 april 2013 om 10:29

Vanaf oktober vorig jaar gaat FC Groningen overzee. In de haven van Delfzijl werd op dinsdag 23 oktober 2012 het logo van de club en het logo van de Energy Valley Topclub onthuld op het vrachtschip ‘Marietje Andrea’ van rederij Danser-Van Gent. Wie het schip fotografeert, kan kaarten voor een wedstrijd van FC Groningen winnen. De luchtfoto’s bij dit bericht zijn gemaakt door Flying Focus.

De Marietje Andrea is vorige week richting het Caraïbisch gebied vertrokken en is inmiddels in Sint Maarten. Op het gigantische schip is op beide zijkanten de naam van FC Groningen aangebracht met het clublogo. Omdat het schip is gebouwd met duurzame middelen en onderdelen, waaronder de motor, heeft Danser-Van Gent ook het logo van de Energy Valley Topclub – een consortium van partijen uit de groen- en duurzaamsector – aangebracht op de Marietje Andrea.
Groen-wit hart
Kapitein van het schip is Hendrik-Jan Danser. “Het idee van het FC Groningen-schip is geboren uit een groen-wit hart. Normaal draagt een schip van ons de uiting van Koninklijke Wagenborg, omdat zij sinds het begin van ons familiebedrijf voor de bevrachting zorgen. Ik heb aan Wagenborg voorgelegd de naam en het logo van FC Groningen aan te brengen op dit schip en ook zij vonden het een geweldig idee.” FC Groningen is de eerste club in Nederland die met naam en logo op een schip is vernoemd.
Actie
De club en de kapitein hebben een leuke actie bedacht. Commercieel directeur Robbert Klaver: “Het schip gaat heel de wereld over. En net als met vliegtuigen is het leuk om bijzondere objecten te spotten. Daarom roepen wij mensen op een foto te maken van het schip, zodra het wordt waargenomen buiten de Nederlandse wateren. Wie als eerste het schip met daarop de uiting van FC Groningen spot op een locatie, hiervan een foto maakt en deze mailt naar info(at)fcgroningen.nl krijgt twee kaarten voor een voetbalwedstrijd bij FC Groningen aangeboden. Indien we meerdere foto’s tegelijkertijd vanaf één locatie ontvangen, jureert de kapitein en beslist hij wie er wint.”
Facebook
De eerste bestemming van de Marietje Andrea was Noorwegen, nu ligt het in Sint Maarten. FC Groningen zal de foto’s van de winnaars steeds op haar Facebookpagina www.facebook.com/fcgroningen plaatsen. Bij het mailen van de foto van de Marietje Andrea dienen naam, plaats/locatie en datum te worden vermeld.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard