string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw: ‘Wedstrijd maar heel snel vergeten’.

Zaterdag 29 augustus 2015 om 23:49

FC Groningen wist zaterdagavond in de Galgenwaard wederom niet te winnen van Utrecht. De FC stapte voor de achtste keer op rij met een nederlaag van het veld. De thuisclub won verdiend met 2-0.

Aanvoerder Michael de Leeuw was na afloop dan ook duidelijk in zijn commentaar. “We hadden weinig te vertellen. De eerste helft was denk ik tekenend. We hadden op 1-0 moeten komen, met de kans van Bryan Linssen, en dat was het wel. We konden geen druk zetten, kwamen nergens in duel en dwongen niets af. Na de rust hebben we nog geprobeerd iets te forceren, maar ook dat zat er niet in.”
Gevraagd naar een oorzaak van het moeizame spel, was de aanvoerder al even helder. “We wilden vroeg druk zetten en hoopten met Jarchinio Antonia en Linssen op de flanken er snel uit te komen. Maar het lukte gewoon niet om iemand goed de diepte in te sturen. Utrecht pakte alles, ze zaten er kort op en wij kwamen nergens lekker door. Dan ga je op een gegeven moment lange ballen spelen, terwijl we juist een ploeg hebben om het voetballend op te lossen. Maar ook dat lukte vandaag totaal niet. Het zat er gewoon niet in. Laten we deze wedstrijd maar heel snel vergeten.”
Aanwinst Hedwiges Maduro had zijn rentree op de Nederlandse velden iets anders voorgesteld. “Ik ben blij terug te zijn in de Eredivisie, maar het was een moeilijke wedstrijd. Utrecht speelde goed en we kwamen niet in ons spel. In de tweede helft speelden we wat meer open en daar maakte Utrecht goed gebruik van. Ook omdat we slordig aan de bal waren, ik persoonlijk zelf ook. Dat moet beter, daar moeten we aan werken.”
Maduro werd afgelopen donderdag gepresenteerd en trainde slechts twee keer met de groep. Het was voor de 18-voudig international dan ook even wennen in het veld. “Het is voor iedereen natuurlijk een nieuwe situatie. Ik ben fit, maar moet de spelers nog beter leren kennen en ook ‘in het ritme’ van het team komen. Gelukkig hebben we daar nu de tijd voor, nu er een interlandweekend is. We gaan de komende week dus hard trainen. We hebben een talentvolle groep en er komen nog voldoende wedstrijden om iets moois te laten zien.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’