string(9) "claudebot"

De Leeuw scoort tegen Emmen bij debuut als spits.

Zondag 28 juli 2013 om 20:50

FC Groningen heeft zondagmiddag op Sportpark Uitwierde in Delfzijl met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Emmen. In de eerste helft scoorde Michael de Leeuw in een voor hem nieuwe rol, die van spits. Na de pauze scoorde Bannink de gelijkmaker namens de Drenten.

In Delfzijl stond voor FC Groningen de zevende en laatste test op de rol voor trainer Erwin van de Looi en zijn team. Na drie zeges op amateurelftallen, de winst op Helmond Sport en twee nederlagen tegen sterke buitenlandse ploegen, was de laatste ontmoeting er één met de ploeg van trainer Joop Gall, FC Emmen. Bij die ploeg stonden vier oud-FC’ers in de opstelling, te weten Shkodran Metaj, Luis Pedro, Sander Rozema en Frank Olijve.
In de startopstelling van FC Groningen waren er twee opvallende wijzingen ten opzichte van de afgelopen duels. Zo waren de beide centrale verdedigers van plek gewisseld. Timo Letschert begon nu rechts en Eric Botteghin links. Op het middenveld werd aanvoerder Rasmus Lindgren vergezeld door Maikel Kieftenbeld en Tjaronn Chery. Nick van der Velden begon als rechtsbuiten en Michael de Leeuw schoof door naar de voor hem nieuwe posities van centrumspits.
Filip Kostic kreeg de voorkeur boven Andraz Kirm op rechtsbuiten. David Texeira en Stefano Magnasco waren de enige spelers van de eerste selectie die gisteren (in de Beloften) of tegen FC Emmen niet in actie kwamen. De vleugelverdedigers luisterden tegen FC Emmen naar de namen Johan Kappelhof en Giliano Wijnaldum. Marco Bizot verdedigde het doel van de FC.
In de eerste helft kreeg Emmen de eerste schotkans, maar kwam FC Groningen op voorsprong in de 21ste minuut. Een hoekschop van Nick van der Velden kwam via Filip Kostic bij Timo Letschert die de assist afleverde op Michael de Leeuw. Liggend werkte de spits de bal over de doellijn, voldoende voor de grensrechter om een goal te constateren: 1-0. Filip Kostic en Rasmus Lindgren tekenden ook nog voor wapenfeiten in de eerste helft.
Tien minuten na de onderbreking kwamen de Emmenaren op gelijke hoogte door een treffer van Alexander Bannink. Diezelfde Bannink kreeg nog een schotmogelijkheid. Na ruim een uur spelen begon Van de Looi met wisselen en kregen achtereenvolgens Andraz Kirm, Richairo Zivkovic en Krisztian Adorjan ook nog speeltijd. Zivkovic kreeg in de slotfase nog een kans op de winnende treffer.
Trainer Erwin van de Looi na afloop: “Afgaande op deze wedstrijd zijn we nog niet klaar voor de competitie. De eerste helft was voldoende, maar de tweede helft was het niet goed genoeg. We zijn duidelijk nog zoekende nadat we de selectie afgelopen week rond hebben gekregen. De komende week gaan we vol benutten om klaar te zijn voor NEC-uit.”
Spits Michael de Leeuw over zijn nieuwe rol: “In het systeem dat wij spelen, is mijn favoriete positie – achter de spitsen – niet aanwezig. Ik heb me tot dusver gericht op de plek van rechtsbuiten, maar dat was de afgelopen duels geen succes. Vanmiddag ging het de eerste helft goed, maar na de pauze slecht. Mijn favoriete positie is ‘de 10’, dus aanvallende middenvelder ‘met de punt naar voren’.. Bij De Graafschap heb ik wel als tweede spits gespeeld, maar ik heb vanmiddag voor het eerst in de spits gespeeld.”

Opstelling FC Groningen
Bizot; Kappelhof, Letschert, Botteghin, Wijnaldum; Kieftenbeld (84’ Adorjan), Lindgren, Chery; Van der Velden (77’ Zivkovic), De Leeuw, Kostic (66’ Kirm).
Rest bank: Van der Lei, Magnasco, Ekong, Van Nieff, Ben Moussa, Texeira.
Basisopstelling FC Emmen
Van der Vlag, Bakkati, Olijve, Metaj, Weghorst, Martinus, Luis Pedro, Dantuma, Bannink, Resida en De Wit.
Toeschouwers: 2.350
Scores: 21’ De Leeuw (Letschert) 1-0; 55’ Bannink 1-1
Scheidsrechter:
Gele kaarten FC Groningen: Kieftenbeld, Zivkovic

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus