string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw loot thuiswedstrijd tegen Excelsior (update: 8 april, 8 uur).

Woensdag 28 januari 2015 om 23:43

Michael de Leeuw heeft woensdagavond in de Essent Lounge in Euroborg een thuiswedstrijd voor FC Groningen geloot in de halve finales van het KNVB-bekertoernooi. Het duel wordt gespeeld op woensdag 8 april 2015 - en op verzoek van de club - om 20.00 uur gespeeld. De eerste halve finale is Twente-PEC Zwolle op dinsdag 7 april. Zodra er nieuws is over de kaartverkoop voor deze wedstrijd, zullen wij dit op deze site melden.

Na afloop van de wedstrijd verrichte clubtopscorer Michael de Leeuw de loting door viermaal op de knop van de KNVB-bingomachine te drukken. Vooraf gaf De Leeuw zijn voorkeur aan voor een thuiswedstrijd tegen Excelsior en juist die 16,67% kans op deze loting schatte hij goed in.
De Leeuw: “Het bekertoernooi leefde al echt enorm binnen de spelersgroep. Vandaag begonnen we moeizaam, maar zijn we in de wedstrijd gebleven. Met die strafschop kantelde de wedstrijd. Ik had zelf vandaag een hattrick moeten maken,” aldus De Leeuw die een strafschop gestopt zag en na zijn 2-0 op aangeven van Jarchinio Antonia nog een grote kans op de 3-0 kreeg.
Tegenstander in de halve finales is dus Excelsior, dat Roda JC met 4-1 versloeg in Kerkrade. “We zijn favoriet in die wedstrijd, maar het is de halve finale van de beker en voor hun is het ook uniek. Bovendien speelden we in de competitie nog 1-1 tegen ze. We mogen ze niet onderschatten, al is het natuurlijk een enorm voordeel dat we thuis spelen. Geen tegenstander komt graag naar Groningen.”
Hoewel FC Groningen nog van Excelsior moet winnen en alleen de winst in de eventuele KNVB-bekerfinale op zondag 3 mei recht geeft op een Europees ticket, ziet De Leeuw het enorme voordeel in van een bekerwinst. “Dit jaar krijgt de winnaar een ticket voor de groepsfase van de Europa League en hoeft die zich niet meer door twee voorronden te worstelen. Dat is echt een enorm voordeel, maar zo ver is het nog lang niet.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’