string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw en Rusnak fit; Hiariej en Antonia nog niet.

Vrijdag 03 april 2015 om 15:09

Erwin van de Looi kan zaterdagavond weer beschikken over Michael de Leeuw. De topscorer van FC Groningen is hersteld van zijn hamstringblessure die hem de laatste weken aan de kant hield. Tom Hiariej en Jarchinio Antonia zijn nog niet fit genoeg om deel uit te maken van de wedstrijdselectie.

Naast De Leeuw is ook Albert Rusnak hersteld van zijn liesklachten. De middenvelder viel twee weken geleden tegen Twente in de eerste helft uit en miste daardoor een internationale trip met Jong Slowakije. “De Leeuw en Rusnak hebben de gehele week zonder klachten kunnen trainen,” verduidelijkte trainer Van de Looi tijdens het perspraatje op vrijdag.
De oefenmeester kan nog niet beschikken over Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Tom Hiariej en Jarchinio Antonia. “Antonia is nog niet helemaal fit, het is nog net niet goed genoeg. Hij heeft tegen Heracles Almelo een behoorlijke blessure opgelopen aan zijn enkel en heeft in het herstel tijdens momenten, waaronder in de wedstrijd tegen Excelsior en ook op de training, tikjes opgelopen waardoor hij telkens weer moet afhaken.”
Tom Hiariej is nog altijd herstellende van zijn armbreuk die hij in december opliep tijdens de uitwedstrijd tegen Dordrecht. “Het bot in zijn arm is genezen, maar de spieren eromheen zijn nog niet sterk genoeg,” aldus Van de Looi. “De bewegelijkheid van zijn arm is nog niet honderd procent en omdat de spieren nog niet zo sterk zijn als daarvoor, geeft dit een extra risico. Tom doet al redelijk veel mee op de trainingen en doet dit op een goed niveau, maar hij zal nog even geduld moeten hebben.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’