string(9) "claudebot"

De Leeuw: ‘Beelden zeggen genoeg’.

Maandag 26 november 2012 om 10:06

Na afloop van RKC Waalwijk – FC Groningen kwamen de hoofdrolspelers van de gasten aan het woord. De Leeuw over zijn rode kaart, Kwakman over het doelpunt, Van Moorsel over zijn basisdebuut en Schet over zijn blessure.

Michael de Leeuw over de rode kaart: “Er gebeurde eigenlijk helemaal niets. Ik was na een voorzet op de achterlijn beland. Ik draaide me om en botste met mijn hoofd tegen Sneijder aan. Hij had pijn en ik had ook wel wat last. Maar ik wilde weer positie kiezen want ik verwachtte nog een voorzet. En toen kreeg ik tot mijn grote verbazing de rode kaart. Echt ongelooflijk. Maar ik ga er van uit dat de kaart geseponeerd wordt. De beelden zeggen wat dat betreft genoeg.”
Kees Kwakman over zijn doelpunt: “Het werd wel tijd dat ik een keer ging scoren. Virgil kopte de bal goed voor en ik schoot hem met rechts goed in. Jammer genoeg leverde het geen drie punten op. Want voetballend hebben we het in de tweede helft slecht gedaan. In de eerste helft waren we  geduldiger en zuiverder aan de bal dan vorige week tegen AZ. Maar in de tweede helft lukte het ons niet om onder de druk van RKC uit te voetballen. We hebben na rust bijna geen fatsoenlijke aanval op de mat gelegd.”
Paco van Moorsel over zijn debuut in de basis: “Ik denk dat het de eerste helft wel aardig ging. Ik ben redelijk vaak aan de bal gekomen en heb geprobeerd zo het spel te verdelen. In de tweede helft ging het moeizamer, kwamen we meer onder druk te staan. We konden geen druk vooruit meer zetten en dan zie je dat het moeilijker wordt. We kwamen steeds meer op onze eigen helft te spelen. Dan is het moeilijker om te voetballen en dat zag je ook. In de tweede helft waren we de bal vaak snel weer kwijt.”
Mitchell Schet over vroege wissel: “Ik voelde een tikje in mijn kuit. Ik denk dat het een lichte verrekking is. Ik wilde geen risico nemen en daarom liet ik me wisselen. Ja, ik baal dat het juist tegen mijn oude club RKC gebeurt. Ik denk dat ik vandaag wel iets had kunnen brengen. Maar ja, dat mocht helaas niet zo zijn.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus