string(9) "claudebot"

Contractverlenging Lorenzo Burnet bij FC Groningen.

Vrijdag 06 juni 2014 om 13:49

FC Groningen heeft Lorenzo Burnet langer aan zich gebonden. De 23-jarige verdediger verlengde zijn aflopende verbintenis in Euroborg met twee jaar. Burnet komt sinds 2011 uit voor de Trots van het Noorden. De verdediger speelde tot dusver 86 officiële wedstrijden in het groen-witte shirt, waarin hij drie keer wist te scoren.

Burnet kwam in de zomer van 2011 transfervrij over van Ajax. De linkervleugelverdediger kreeg afgelopen seizoen concurrentie van Giliano Wijnaldum en was aanvankelijk geen basisspeler in de ploeg van trainer Erwin van de Looi. Burnet knokte zich echter in het elftal en was onderdeel van het geraamte van de ploeg, die de laatste tien wedstrijden van het seizoen 2013/2014 ongeslagen bleef en Europees voetbal wist te veroveren.
Overtuigd
Manager technische zaken Henk Veldmate legt uit waarom de contractverlenging van Burnet pas in een later stadium is gerealiseerd. “Aanvankelijk hebben wij gezegd, dat we wilden zien hoe Burnet zich dit seizoen staande zou houden. Zijn opstelling binnen het team, zijn instelling bij trainingen en met name zijn prestaties in de laatste fase van het seizoen hebben ons overtuigd. Burnet heeft laten zien en aangetoond een belangrijke factor binnen de selectie te zijn. Hij heeft zich ook afgelopen seizoen weer ontwikkeld en bewezen een goede linksback te zijn. We zijn dan ook blij dat Burnet ook de komende twee jaar het shirt van FC Groningen zal dragen.”
Blij en trots
Burnet zelf reageert vanaf zijn vakantieadres in Suriname op zijn nieuwe contract. “Ik ben er hartstikke blij mee. En ook wel trots. Ik zie het namelijk als een beloning voor met name mijn laatste half jaar bij FC Groningen. De eerste seizoenshelft van het afgelopen seizoen moest ik genoegen nemen met een reserverol. Na de winterstop heb ik mijn kans gepakt, met als hoogtepunt natuurlijk mijn winnende treffer in de play-offs tegen Vitesse.”
“Uit dit nieuwe contract spreekt waardering en vertrouwen van de technische staf en de clubleiding. De trainer (Erwin van de Looi – red.) vroeg me tegen het einde van het seizoen wat mijn plannen waren. Hij zei daarbij dat hij me graag wilde houden. Dat deed me goed en daarom wilde ik graag bijtekenen. Ik ga de komende twee jaar laten zien, dat ze geen spijt hoeven te hebben van deze beslissing en dat ze een goede keuze hebben gemaakt. Het is daarbij natuurlijk prachtig dat we met FC Groningen een mooi Europees avontuur gaan beleven. Dat wil ik absoluut meemaken en daar wil ik bij zijn.”

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

20 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus