string(9) "claudebot"

Contracten voor Menting en Bacuna.

Woensdag 07 oktober 2009 om 14:11

FC Groningen is met Danny Menting en Leandro Bacuna een verbintenis overeengekomen. Beide spelers uit de jeugdopleiding van de club en afkomstig uit Groningen staan met ingang van 1 januari 2010 onder contract in Euroborg.

Zowel Menting als Bacuna tekenen een overeenkomst met een looptijd van 2,5 jaar. In het contract van Bacuna is bovendien een optie voor nog  een extra seizoen opgenomen. Menting en Bacuna debuteerden dit seizoen in het eerste elftal van hoofdcoach Ron Jans en maken deel uit van de selectie van Jong FC Groningen. Bacuna is op basis van zijn leeftijd nog A-junior, maar is vervroegd overgegaan naar het team van trainer Erwin van de Looi.
Invalbeurten
De 19-jarige Menting, die wordt begeleid door sportmarketingbureau GR8Soccer, heeft twee invalbeurten in de Eredivisie achter zijn naam staan. Dat gebeurde in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda en een week later in Venlo tegen VVV. Bacuna (18 jaar) kwam in het laatste kwartier van het thuisduel van FC Groningen met PSV in actie. Saillant detail is dat beide spelers afgelopen maandag ieder een doelpunt voor hun rekening namen in de met 2-0 gewonnen competitiewedstrijd van de Beloften tegen NEC.
Aanvallende rol
Manager technische zaken Henk Veldmate licht de verbintenissen toe. “Beide spelers zijn afkomstig uit de provincie Groningen en komen voort uit onze eigen opleiding. Ze hebben dit seizoen een goede start gemaakt bij de Beloften en hebben zich op een prima manier ontwikkeld. Hiervoor hebben wij ze willen belonen met een contract. Beide spelers zijn multifunctioneel inzetbaar en kunnen dus op meerdere posities goed uit de voeten. Wij zullen ze echter verder gaan opleiden in een aanvallende rol.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus