string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Contract Bizot met twee jaar verlengd; Kirm vertrekt.

Zondag 30 maart 2014 om 00:04

Marco Bizot staat ook de komende twee seizoenen onder contract bij FC Groningen. De optie in de overeenkomst met de 23-jarige doelman werd gelicht. Andraz Kirm vertrekt na twee jaar bij FC Groningen. Van de mogelijkheid de 29-jarige Sloveense aanvaller langer aan de club te binden wordt geen gebruik gemaakt.

Het tijdstip waarop FC Groningen aan Liverpool kenbaar dient te maken of het Krisztian Adorjan definitief wil overnemen, is opgeschoven. Deze datum lag op 1 april, maar is nu in overleg met de Engelse club vastgesteld op 15 mei. De 21-jarige Hongaar wordt dit seizoen gehuurd.
Yoëll van Nieff is ook in het seizoen 2014/2015 lid van de eerste selectie van FC Groningen. De optie in het contract met de 20-jarige middenvelder is door de club gelicht. Dat geldt ook voor de overeenkomst met Nick Bakker, die met één jaar is verlengd tot medio 2015.
Met Henk Bos, wiens contract eveneens afloopt, worden nog gesprekken gevoerd over de mogelijkheid een verbintenis onder andere voorwaarden op te stellen. De optie in zijn huidige overeenkomst wordt niet gelicht.
In de huidige selectie hebben Lorenzo Burnet en Maikel Kieftenbeld aflopende contracten waarin geen opties tot verlenging zijn opgenomen. Met beide spelers wordt gesproken over een mogelijk langer verblijf in Euroborg.
Eind februari kwam FC Groningen al een nieuwe driejarige verbintenis overeen met verdediger Johan Kappelhof.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’