string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Competitieslot Jong FC Groningen in Euroborg’.

Dinsdag 22 april 2014 om 14:33

In de 475ste nieuwsbrief namens directie en management kijkt algemeen directeur Hans Nijland vooruit naar de komende periode, met het slot van de competitie in de Eredivisie en de naderende play-offs, en kondigt hij aan dat Jong FC Groningen de laatste competitiewedstrijd – volgende week maandag tegen Jong sc Heerenveen – in Euroborg zal spelen.

“Tijdens het afgelopen competitieloze voetbalweekend hebben we de accu kunnen opladen voor het slot van het Eredivisieseizoen en aansluitend de play-offs. Met nog twee speelronden in de reguliere competitie op het programma, leert een simpele rekensom dat we in de laatste twee duels aan één punt voldoende hebben om ons definitief te kwalificeren voor het toetje van het seizoen, waarbij een Europees ticket te verdienen valt. De bekerfinale in Rotterdam heeft eens te meer aangetoond dat in speciale wedstrijden – zoals ook de play-offs zijn – alles mogelijk is.”
Felicitaties
“Vanaf deze plaats willen we PEC Zwolle van harte feliciteren met hun unieke prestatie; het op spectaculaire en indrukwekkende wijze winnen van de KNVB-beker. En dan met name onze voormalige trainer Ron Jans en de oud-FC-spelers Joost Broerse, Darryl Lachman, Stef Nijland en Leon ter Wielen. Rondom de bekerfinale hebben zestig vrijwilligers van FC Groningen zich ingezet voor een goede en sfeervolle begeleiding van Zwolle-supporters en dit alles is naar grote tevredenheid van alle betrokken partijen verlopen.”
Roda JC Kerkrade
“Vanaf gisteren (maandag – red.) bereiden spelers en staf van FC Groningen zich voor op de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. Voor dit duel, dat zondagmiddag om 14.30 uur wordt gespeeld, is heel veel animo onder onze aanhang. Meer dan driehonderd supporters zullen de ploeg achterna reizen en aanmoedigen op jacht naar minimaal één punt, waarmee de kwalificatie voor de play-offs in dat geval wordt veiliggesteld. Uiteraard gaan we echter voor de volle winst, want we maken nog altijd kans op de zevende plaats op de ranglijst en je moet altijd het maximale eruit willen halen.”
“De kaartverkoop voor het treffen met Roda JC loopt nog tot en met donderdag. Voor slechts drie euro kan een groot deel van de rit naar Kerkrade op basis van eigen vervoer worden afgelegd. Voor het laatste deel is door de Limburgse autoriteiten vorige week een verplichte buscombi opgelegd. Na uitvoerig overleg over en weer hebben we de autocombi voor een groot deel intact weten te houden en heeft de club besloten de kosten van de bus voor het laatste deel van de reis naar het Parkstad Limburg Stadion voor haar rekening te nemen.”
Jong FC Groningen
“Ook voor Jong FC Groningen vallen nu de beslissingen in de competitie. Volgende week maandag, tijdens de slotronde van Beloftencompetitie Divisie A, wordt bekend wie er om het kampioenschap gaat spelen tegen de winnaar van Divisie B, Jong Feyenoord/Excelsior. De ploeg van trainer Paul Raveneau treedt op maandag 28 april aan tegen Jong sc Heerenveen, dat eveneens nog kans maakt op de eerste plaats op de ranglijst. De ontknoping van de competitie wordt gespeeld in Euroborg. De Derby van het Noorden bij de Beloften begint om 18.30 uur en de toegang is – via Ingang 2 van het stadion – vanaf 17.30 uur en is gratis.”
Zeist
“Vanavond (dinsdag – red.)  en volgende week dinsdag zullen we met verschillende afvaardigingen in Zeist zijn. Vanavond dient het hoger beroep tegen de opgelegde sanctie van twintigduizend euro vanwege de afgelaste competitiewedstrijd tegen FC Twente. Volgens de aanklager betaald voetbal hebben wij op de bewuste zondag 26 januari ‘er niet alles aan gedaan’ om ons veld speelklaar te krijgen. Wij beschouwen deze boete als onredelijk en buitenproportioneel en is bovendien een klap in het gezicht van alle medewerkers en vrijwilligers van de club, die zich in dat weekeinde met man en macht hebben ingezet voor het sneeuwvrij en bespeelbaar maken van het veld in Euroborg.”
“Samen met stadionbeheerder André Snakenborg, weerkundige Johan Kamphuis en huisjurist Wim Entzinger, zal ondergetekende vanavond naar Zeist reizen om aan te tonen dat hier sprake is van overmacht en dat FC Groningen in deze niets verweten kan worden. Volgende week dinsdag hopen we onder betere condities naar Zeist te rijden als we zijn uitgenodigd voor het overleg over de inrichting van de play-offs.”
Activiteiten
“Tot slot van deze nieuwsbrief nog een tweetal andere activiteiten deze week. Morgenavond (woensdag – red.)  zal ondergetekende, samen met accountmanager Ben Haverkort, een forumavond verzorgen voor alle vrijwilligers van de zeven amateurverenigingen, die de jaarlijkse openingswedstrijd van FC Groningen in de voorbereiding tegen de RWE Eemsmond-selectie organiseren. Ook de medewerkers van de gemeente Eemsmond en RWE, die bijdragen aan deze jaarlijkse wedstrijd, zijn voor deze avond uitgenodigd. De forumavond in de kantine van SV de Heracliden staat onder leiding van spreekstalmeester en voormalig accountmanager Koen Janssen.”
“Vrijdagmiddag zal ondergetekende een praatje houden tijdens een bijeenkomst van sponsorrelatie HL Dranken in Groningen.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’