string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Clubarts Baarveld vertrekt na 11 jaar bij FC Groningen’.

Dinsdag 25 maart 2014 om 14:19

In de 471ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op gewonnen thuiswedstrijd tegen Vitesse, kijkt hij vooruit naar het uitduel met PSV en kondigt hij het vertrek aan van clubarts Frank Baarveld.

“We hebben afgelopen zaterdagavond tegen Vitesse een uitstekende wedstrijd gespeeld, met een klinkend resultaat. Het was mooi om te zien dat de 3-1 overwinning na afloop uitgebreid werd gevierd, met een uitbundige spelersgroep op het veld en uitgelaten supporters op de tribunes van Euroborg. De winst geeft veel vertrouwen voor het restant van de competitie, waarbij we als doelstelling hebben het publiek met name in eigen huis te vermaken met aantrekkelijk en aansprekend voetbal. Bovendien hebben we nog altijd een goed zicht op de plaatsen, die recht geven op deelname aan de play-offs om Europees voetbal.”
Debuut
“De wedstrijd FC Groningen – Vitesse was afgelopen weekend met 297.000 kijkers de best bekeken live wedstrijd van FOX Sports Eredivisie. Die zagen vlak voor tijd allemaal het debuut van Arjen Hagenauw in het eerste elftal van FC Groningen. De aanvaller uit Roden, zoon van verzorger Henk Hagenauw, en aanvoerder van Jong FC Groningen werd beloond met een invalbeurt voor zijn goede ontwikkeling dit seizoen.”
“Zaterdagavond wacht ons een pittige klus tegen PSV in Eindhoven. PSV is door een sterke reeks van acht overwinningen op rij opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst. Een prachtige uitdaging voor de ploeg om die opmars zaterdagavond in het Philips Stadion een halt toe te roepen.”
Magnasco
“Stefano Magnasco is in Chili succesvol geopereerd aan zijn armbreuk. Daarin is een plaatje aangebracht en het eerste deel van zijn revalidatie zal de verdediger in Chili volbrengen. Magnasco kreeg vorige week donderdag in een partijspel van zeer dichtbij een bal keihard tegen zijn pols geschoten. Behalve een gebroken spaakbeen is daarbij ook de ellepijp ter hoogte van de pols uit positie geschoten.”
Baarveld
“Na elf dienstjaren zal clubarts Frank Baarveld na dit seizoen officieel afscheid nemen van FC Groningen. Baarveld kan de functie niet langer optimaal combineren met zijn werkzaamheden voor de overkoepelende organisatie voor Huisartsopleiding Nederland in Utrecht. Hij doet dit nu sinds anderhalf jaar en daarvoor was Baarveld tien jaar hoofd van de Huisartsopleiding Groningen in het UMCG. Toen was de balans voor hem nog te vinden, door zijn werkzaamheden in Utrecht komt Baarveld steeds vaker in de knel met zijn agenda en beschikbare tijd. Hoewel wij zijn aanstaande vertrek betreuren, respecteren wij uiteraard zijn beslissing.”
“Baarveld zal dan weliswaar officieel terugtreden, wij hopen in een wat andere rol over zijn expertise te kunnen blijven beschikken. Daarnaast hebben wij hem gevraagd mee te denken over de invulling van de functie van clubarts bij FC Groningen. Baarveld volgde in juli 2003 Steef Bredeweg op als de nieuwe clubarts en hoofd van de medische staf van FC Groningen, aanvankelijk deels samen met Gekie Meins. Baarveld speelde in het verleden elf jaar in het eerste elftal van Be Quick en was 21 jaar actief als bondsarts bij de Nederlandse IJshockey Bond, waar hij de begeleiding deed tijdens diverse EK’s en WK’s.”
FC Groningen Voetbalkamp
“Ook komende zomer zal Organisatiebureau FC Groningen weer het FC Groningen Voetbalkamp organiseren. Na het succes van de voorgaande vier zomers wordt van maandag 7 juli tot en met vrijdag 11 juli op de velden van GOMOS in Norg de vijfde editie gehouden. Deelnemers krijgen onder meer kleding, dagelijks trainingen onder leiding van gediplomeerde en professionele trainers, ontbijt, lunch en diner en diverse drankjes per dag. Bovendien bezoeken spelers van FC Groningen het Voetbalkamp. Voetballiefhebbers in de leeftijdscategorie van 9 tot en met 14 jaar kunnen zich aanmelden via de link onderaan deze nieuwsbief.”
Facebook
“Met de mededeling dat we op onze Facebook-pagina www.facebook.com/fcgroningen de grens van 40.000 likes inmiddels dik zijn gepasseerd, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’